De afgelopen weken riepen spelers en trainer van Kagia in koor dat het goed zou komen en het pakken van punten een kwestie van tijd zou zijn. Gisteren werd de daad bij het woord gevoegd. Voor eigen publiek werd met 3-0 gewonnen van WDS. Dirk Jan Ligtenberg, Timo Sluymer en Niels Ganzevles tekenden voor de goals.

,,Binnen een minuut stonden we al op 1-0”, vertelt trainer Anton Wijsman. ,,Dat was gezien de fase waar we inzitten erg lekker. Na een kwartier werd het ook nog 2-0. Vervolgens schakelde de tegenstander van 4-4-2 over naar een systeem met vier spitsen. Toen zag je onzekerheid in het veld over hoe we dat op moesten lossen. In de laatste twintig minuten van de eerste helft hebben we het lastig gehad. Vervolgens hebben we het rust omgezet en was er niets meer aan de hand.”

Sterker nog, Kagia schakelde een tandje bij en kreeg vier grote kansen om de wedstrijd te beslissen. Dat werd aanvankelijk nagelaten. Pas tien minuten voor tijd viel de verlossende 3-0 en was de felbegeerde eerste driepunter een feit.

De zege zorgde voor opluchting binnen de gehele club, stelde Wijsman. ,,Daaraan zie je dat Kagia een warme, betrokken vereniging is. We speelden de afgelopen weken ook gewoon goed, kregen de complimenten van tegenstanders en iedereen zei dat wij te laag stonden. Dat is leuk, maar je wilt het natuurlijk ook uitbetaald zien in punten. Eigenlijk hadden we tegen Gouda al moeten winnen. Dan hadden we nu op zeven in plaats van op vier gestaan. Maar je krijgt helaas niet altijd wat je verdient.”