Kagia startte vorige week de tweede seizoenshelft teleurstellend met verlies bij Arsenal, maar zaterdag toonden de Lisserbroekers aan dat er nog altijd rekening met ze gehouden moet worden. Door middel van een krachtige eindsprint na de rust werd VEW met liefst 5-0 verslagen. Grote man was Mark Zonneveld die een zuivere hattrick aantekende.

Kagia liet er na rust tegen VEW geen twijfel over bestaan wie deze wedstrijd zou gaan winnen. In de eerste helft ontbrak nog de precisie en werd de rust bereikt met 0-0. De dominerende ploeg van Anton Wijsman had eigenlijk al op een riante 2-0-voorsprong moeten en kunnen staan. Maar het kwam er niet aan toe om de kansen te verzilveren. De kopballen en schoten waren het net niet de eerste helft.

Een doelpuntloze eerste 45 minuten leek onvermijdelijk, totdat Kagia op slag van rust een strafschop kreeg toegewezen. Ook een penalty is vandaag de dag geen zekerheid meer, want Timo Sluymer zag zijn inzet gekeerd door VEW-doelman Rick Jansen.

,,Na de 2-0 hebben we ze definitief kapot gespeeld en liepen we verdiend uit naar 5-0.”

Tijdens de rust verzuchtte Kagia-voorzitter Richard Trompert ,,De jongens hebben veel kansen gecreëerd maar ze moeten wel tussen die twee palen.” Een cliché, maar wel eentje die op waarheid berust.

Kagia kreeg dus genoeg mogelijkheden om afstand te nemen van VEW, dat weinig tegengas kon geven. Nu woog het missen van de penalty extra zwaar. Sluymer had er halverwege dan ook stevig de pee in. ,,Ja, dat was zeker balen. Dit was dé kans om toch met een voorsprong de rust in te gaan. Onze coach pepte ons op om nog een tandje er bij te schakelen. Dan zou de goal vanzelf gaan vallen.”

Nu is Wijsman geen helderziende, maar hij had al lang gezien dat zijn ploeg beloond zou gaan worden. De goals konden simpelweg niet uitblijven. Na een kwartier spelen in het tweede bedrijf kwam de productie van Zonneveld op stoom. Weer een kwartier later stond Kagia op een comfortabele 3-0-voorsprong. Een puntgave hattrick van Zonneveld was een feit en de koers daarmee gelopen.

‘Kapot gespeeld’
Sluymer: ,,Ik was erg blij dat Zonneveld de 1-0 maakte. Ik voelde me toch verantwoordelijk voor de gemiste penalty, hoewel ik altijd het gevoel heb gehad dat we deze wedstrijd zouden gaan winnen. Na de 2-0 hebben we ze definitief kapot gespeeld en liepen we verdiend uit naar 5-0.”

Jesper Imanse tekende voor de 4-0, waarna Sluymer het slotakkoord verzorgde. ,,Heb ik toch nog mijn fout goed kunnen maken”, grijnsde hij.

En hoe zat het eigenlijk met de man van de drie goals, Zonneveld? ,,Ja, heel lekker moet ik zeggen. Het is alweer een tijdje geleden dat ik een hattrick maakte. Het geeft me in ieder geval veel vertrouwen. Volgende week thuis tegen IJmuiden wordt een cruciaal duel. Aanhaken of afhaken. Ik kies voor de eerste optie.”

Kagia – VEW 5-0 (0-0). 57. Zonneveld 1-0, 67. Zonneveld 2-0, 70. Zonneveld 3-0, 74. Imanse 4-0, 83. Sluymer 5-0.

Bijzonderheid: 44. Sluymer (Kagia) mist strafschop

Kagia; Hogervorst, Driessen, Hogewoning, Timmermans, Hoejenbos (80. Van Rooyen), Imanse, Sluymer, Van der Schinkel, Van Kesteren (70. Robelus), Ligtenberg, Zonneveld. (80. Malhi)

Archieffoto: Johanna Wever