Na de ruime nederlaag in de Districtsbeker tegen DBGC (7-2) heeft Kagia in competitieverband weer goede zaken gedaan. Uit bij Hazerswoudse Boys won de ploeg uit Lisserbroek met 0-1, dezelfde uitslag als vorige week bij Lugdunum. ,,Over de uitslag ben ik tevreden, over de eerste helft niet”, aldus trainer Anton Wijsman.

Kagia liet zich in het duel tegen de nummer elf in de ranking van twee kanten zien. Zo vond Wijsman het acteren van zijn ploeg in het eerste bedrijf ondermaats. ,,We gingen mee in het spel van Hazerswoudse Boys. Zij wilden niet echt voetballen. Op sommige momenten vergaten wij dat ook en maakten we verkeerde keuzes.”

In tegenstelling tot de matige prestatie voor de pauze, liet Kagia na de thee zien wat het in zijn mars heeft. Wel kregen de Lisserbroekers al snel een flinke domper te verwerken. ,,Het laatste halfuur hebben we met tien man gespeeld. Dirk-Jan Ligtenberg was net iets te laat in een duel, waardoor hij een speler van Hazerswoudse Boys raakte. De scheidsrechter oordeelde met een rode kaart naar mijn mening iets te zwaar.”

Vrij spel
In de praktijk is het vaak zo dat spelen tegen tien man allerminst gemakkelijk is voor de ploeg met een numeriek overtal. Daar kwamen de gastheren ook achter. Via Mark Zonneveld wisten de bezoekers een kwartier voor tijd de score te openen. Wijsman: ,,Toen wij met een man minder speelden, ging de tegenstander ons in het zadel helpen. Mark stond in zijn eentje in de spits. Hij stond dus als het ware op een eiland, maar kon zich positief onderscheiden.”

In vergelijking met het eerste bedrijf stond er volgens Wijsman na de thee een heel ander team op het veld. ,,De jongens hebben echt alles eruit gehaald wat erin zat. Ze toonden karakter.” Desondanks ging het vlak voor het laatste fluitsignaal nog bijna mis. ,,We winnen met 0-1, maar het had met hogere cijfers gekund. Met zo’n magere voorsprong weet je dat dit soort momenten cruciaal kunnen zijn. Zo ook vlak voor tijd. Gelukkig stond onze keeper, Melle Luinstra, goed op te letten.”

Hazerswoude Boys – Kagia 0-1 (0-0). 73. M. Zonneveld 0-1

Rode kaart: 55. Ligtenberg (Kagia)

Kagia: Luinstra, Timmermans, Driessen, Robelus, Malhi, Van der Schinkel (78. R. Sluymer), Imanse, Sluymer (B. Zonneveld), Lamboo (85. Hoekstra), M. Zonneveld, Ligtenberg

Tekst: Danny van den Bosch

Foto: Hidde de Meij/Leidenamateurvoetbal


REACTIES OP DIT ARTIKEL

Programma & Uitslagen

Di. 17 sept.
Oefenduel
Quick Boys6-2TOGB
Za. 21 sept.
Katwijk0-0Quick Boys
FC Lisse2-4VVSB
FC Rijnvogels3-1Rijsoord
HVC'101-0Valken '68
Soccer Boys1-2Kagia
VVSB (zat.)5-1Nieuwkoop
Rijnsburgse Boys1-1Jong Volendam
ONS Sneek3-3Ter Leede
Van Nispen (zat.)3-1DoCoS
SJC (zat.)2-0Warmunda
TEC1-1Noordwijk
Zo. 22 sept.
SJC14.00Quick '20
Hillegom14.00ASC
Foreholte14.00RKDEO
Altior14.00Teylingen
VSV14.00Van Nispen (zon.)