De kampioenstrein van SV Hillegom is toe aan zijn laatste halte. Door de overwinning bij GOL Sport (1-7) en de nederlaag van Teylingen tegen DOSR kunnen de Hillegommers zondag voor eigen publiek tegen MMO de titel pakken. ,,Het is goed dat we nu weten dat we bij een overwinning kampioen zijn”, stelt coach Bas Naber. ,,We zijn toe aan een niveau hoger.”

Hoewel de uitslag anders doet vermoeden, wist GOL Sport aanvankelijk Hillegom aardig bij te benen. Na een 1-0 voorsprong werd met een gelijke stand de rust gehaald (1-1). ,,De eerste helft was een beetje vertekend, omdat we vijf dotjes lieten liggen. We hebben ook voor rust gewoon heel goed gevoetbald.”

Tijdens de thee zette Naber de puntjes op de i. ,,In de rust hebben we goede afspraken gemaakt, waardoor het beter liep. Het waren details, om de maximale kwaliteiten tot uitdrukking te laten komen. Zo speelde Aidan Ryan de tweede helft magistraal, terwijl hij de eerste helft niet in de wedstrijd zat.” Ryan scoorde net als Frank de Groot tweemaal. Nick van Staveren, Tim Maitan en Ruben Beentjes tekenden voor de andere goals.

Supervorm

Beentjes begon na zijn ziekte voor het eerst weer in de basis. ,,Ruben viel vorige week fantastisch in, waardoor ik voor hem koos. Tim Maitan steekt ook in supervorm en scoorde vandaag ook weer kort nadat hij was ingevallen. Wat dat betreft heb ik wel een luxeprobleem.”

Naber had al in zijn gedachten dat de wedstrijd tegen MMO het kampioensduel zou worden. ,,Teylingen speelde vandaag tegen DOSR en volgende week tegen Voorschoten ’97. Dat zijn sterke ploegen, die nog ergens om spelen. Ik had er dus wel een beetje rekening mee gehouden dat ze punten zouden laten liggen. Hopelijk lukt het zondag, anders krijgen we nog vijf herkansingen.”

Foto: Dirk van de Reep


REACTIES OP DIT ARTIKEL

BEDRIJF VAN DE MAAND

Programma & Uitslagen

Za. 7 dec.
Excelsior'31 2-2FC Lisse
Ter Leede 4-3VVOG
SC Feyenoord 3-0FC Rijnvogels
SVC'083-2Kagia
Valken'68 3-1DoCoS
VVSB (zat.) 1-1Be Fair
Roodenburg 0-4Warmunda
IJsselmeervogels 4-2Noordwijk
Quick Boys 1-1Excelsior Maassluis
Rijnsburgse Boys 1-0TEC
Sparta Nijkerk 3-1VVSB
Van Nispen (zat.) 1-2Westlandia
Koninklijke HFC 1-1Katwijk
SV Hillegom 5-1Teylingen
Zo. 8 dec.
SJC0-3RKAVV
Foreholte2-1Concordia
Zwanenburg 3-1Van Nispen (zon.)