Ter Leede boekte XerxesDZB zijn derde overwinning op rij. De Sassenheimers zegevierden in Rotterdam met 2-1. ,,Een gelijkspel had misschien beter de verhoudingen weergegeven”, erkende matchwinner Mitchell Kappenberg. ,,Maar daar malen wij natuurlijk niet om. We gaan als nummer drie de winterstop in. Kijkend naar de begrotingen van andere clubs hebben we het gewoon goed gedaan.”

,,In de eerste helft kwamen we door een goede goel van Vincent Ammerlaan op 0-1”, vertelt Kappenberg. ,,Maar ons spel was niet goed. Zij kregen veel mogelijkheden, maar speelden het niet goed uit.” Toch werd na 34 minuten de gelijkmaker een feit. Op slag van rust kwam Ter Leede opnieuw op voorsprong. Kappenberg mocht aanleggen voor een penalty na een overtreding op Tony Scheurs en faalde niet.

,,In de tweede helft gingen zij va banque spelen en kwamen we wel onder druk. Maar echt hele grote kansen hebben zij niet gecreerd, op wat hachelijke momenten voor ons doel na. Zelf lieten we tien minuten voor tijd een grote kans op de 1-3 onbenut.”

Al met al kijkt Kappenberg tevreden terug op het eerste seizoensdeel. ,,Ik had gehoopt wat dichter bij Katwijk te staan. Maar die ploeg heeft veel kwaliteit en wordt normaal gesproken kampioen. Wij staan er met een puntje achterstand op nummer twee Zwaluwen goed bij. Na de winterstop gaan wij ons richten op de tweede plaats. En stel dat Katwijk twee of drie keer verliest. Misschien wordt het dan nog spannend. Je weet het nooit.”