Met twee clubs die zich bij winst in de subtop zouden kunnen nestelen waren de belangen vooraf groot op Sportpark Schildman. Uiteindelijk klaarde de ploeg van Jan Zoutman de klus tegen ASWH via een nipte 0-1 overwinning, waardoor de blauw-witten zich na vijf duels terugvinden op een gedeelde vierde plaats.

,,Een overwinning van het collectief”, vond matchwinnaar Jesse van Nieuwkerk. ,,Als je naar de volle negentig minuten kijkt hebben we vandaag verdiend gewonnen. ASWH maakte het ons na de rust wel lastig door opportunistisch te gaan spelen. Daar hebben we als team, door hard voor elkaar te werken, het juiste antwoord op gegeven. We hebben echt karakter getoond. Drie terechte punten dus.”

Quick Boys mocht zich voor de pauze de bovenliggende partij noemen. De gasten creëerden maar liefst vijf goede mogelijkheden, waarbij het alleen Van Nieuwkerk lukte het net te vinden. Uit een ingooi kopte de spits het leer door op Yordi Teijsse. Die stuitte nog op doelman Doedee, waarna Van Nieuwkerk er halverwege het eerste bedrijf als de kippen bij was om de 0-1 binnen te tikken.

Powerfull
Het had er halverwege zelfs nog mooier uit kunnen zien voor de bezoekers als Teijsse het net in plaats van het aluminium had gevonden, terwijl ook een inzet van Reda Kharchouch een beter lot had verdiend. ,,Een hele wedstrijd domineren zat er nog niet in, maar voor rust liep het gewoon goed”, aldus een tevreden matchwinner. ,,Halverwege wisten we dat ASWH ging komen en dat gebeurde ook.”

,,Bij ASWH zullen dit seizoen niet zo heel veel ploegen gaan winnen denk ik.”

Het fysiek sterke ASWH hanteerde na de thee vooral de lange bal in de jacht op de gelijkmaker. Dat betekende dat Quick Boys de nodige duels moest aangaan. Daarin liet de formatie van Jan Zoutman zich van de goede kant zien. ,,We speelden echt op karakter. Veroverden veel tweede ballen waardoor we uiteindelijk niet al teveel hebben weggegeven na de rust.”

Veel verder dan enkele hoekschoppen en een schot dat voorlangs het heiligdom van Jesper Hogendoorn verdween, kwam de thuisploeg niet. Van Nieuwkerk: ,,Het spel oogde daardoor misschien wat rommelig, maar we hielden wel stand. Van de eerdere zo onfortuinlijk verlopen duels van deze week, tegen Jong Almere en FC Volendam, hebben we duidelijk geleerd. Dat hoort ook bij het proces dat we momenteel meemaken. Bij ASWH zullen dit seizoen niet zo heel veel ploegen gaan winnen denk ik.”

Programma

Met deze overwinning besloot Quick Boys een week die in eerste instantie zeer teleurstellend begon, maar wel resulteerde in een zege die de ploeg een positie op de ranglijst met perspectief bezorgt.

,,Als je naar de tegenstanders kijkt van de eerste vijf wedstrijden hebben we al een pittig programma achter de rug. Dan geeft zoiets toch vertrouwen. We voelen dat het per week beter gaat. Aan ons om dat een vervolg te geven.”

ASWH – Quick Boys 0-1 (0-1) 22. Van Nieuwkerk 0-1

Quick Boys: Hogendoorn, Bloemendaal (65. Maeda) De Vreugd, Van der Plas, Ravensbergen, Bentem, A Cohen, Mahmoed, Kharchouch (79. Lukoki), Teijsse, Van Nieuwkerk