,,Ik ben er zelf niet bij hoor tegen DSVP, want ik moet Sinterklaas vieren met m’n familie”, opent Van Nispen-verdediger Kars Davina. Het tekent de vrijblijvendheid van de zaterdagtak van Van Nispen, waar slechts één keer per week wordt getraind en aanwezigheid geen verplichting is.

Davina is een opvallende naam in de selectie van voormalig talenten. De 24-jarige linksback speelt met spelers die in het verleden op een veel hoger niveau acteerden. Jeffrey Koemans kwam uit voor Rijnsburgse Boys in de toenmalige Topklasse, Jon-Joost Cornelissens zat in de Feyenoord-jeugd en kwam daarna uit voor Noordwijk en zo is er nog een aantal voor wie de Derde Klasse eigenlijk onder hun niveau is.

‘Happie en drankie’
Voor Davina ligt dat anders. De nieuweling, die deze zomer overkwam van het zevende elftal van Voorschoten ’97, moet hard werken om het niveau bij te benen. ,,Ja, ik moet er echt mijn best voor doen. Soms merk ik dat ook wel op de training. Een aantal teamgenoten is tijdens het trainen aan het lachen, terwijl ik mijn concentratie moet houden om mee te kunnen op dit niveau. Daar ben ik mij ook wel van bewust.”

,,Voorlopig heb ik nog mijn handen vol aan dit niveau.”

Desondanks heeft de lange linksachter een basisplaats weten te veroveren bij Van Nispen. ,,Dat had ik niet verwacht toen ik de overstap maakte”, vertelt Davina. ,,Ik heb er ook even over getwijfeld. Bij Voorschoten ’97 speelde ik in een geweldig team, waar na de wedstrijd een ‘happie’ en een ‘drankie’ erg belangrijk was. Zij hebben mij drie jaar geleden goed opgevangen.”

Davina keerde destijds weer terug in de Leidse regio, nadat hij met zijn ouders voor zes jaar in het Oosten van het land had gewoond. In Oldenzaal speelde hij voor Quick ’20. ,,Ik heb voor mijn periode in Overrijssel ook al in deze regio gewoond. Bij mijn terugkeer ben ik weer opgenomen in een team met jongens die ik al van kinds af aan ken. Daarom vond ik het ook moeilijk om weg te gaan.”

Tot op heden bevalt de overstap Davina uitstekend. ,,Ik heb het echt naar m’n zin. Maar ik moet af en toe nog steeds wel wennen aan het niveau. Vooral in balbezit wordt er sneller druk gezet. Ook moest ik wennen aan het nieuwe spelsysteem. Aan het begin van het seizoen speelden we 3-5-2 en daar had ik al moeite mee. Maar toen ik het eenmaal onder de knie had, gingen we na de wedstrijd tegen DWO (4-1 verlies, red.) plotseling weer over naar 4-3-3. Dus kon ik mij weer aanpassen, haha.”

,,Sinterklaas vieren met de familie is ook belangrijk, hè..”

Van Nispen hoopt na de promotie naar de Derde Klasse dit seizoen opnieuw te promoveren. Met de huidige selectie zou dat ook wel moeten lukken, al wil Davina daar niet te snel aan denken.

Tattoo
,,Veel jongens zeiden aan het begin van het seizoen dat we misschien wel weer kampioen zouden worden, maar inmiddels is de achterstand op de koploper behoorlijk. Laten we eerst maar eens een periodetitel pakken. Voorlopig heb ik nog mijn handen vol aan dit niveau”, lacht de verdediger, die dus in de thuiswedstrijd tegen DSVP afwezig is.

Net als Rick van der Vlugt (uitstapje naar Madrid), Pieter-Koen van der Plas (bezoek aan Arsenal-Manchester United) en Jeffrey Koemans, die een tattoo laat zetten. Davina reist af naar het oosten van het land. ,,Sinterklaas vieren met de familie is ook belangrijk, hè”, zegt hij met een knipoog. ,,Natuurlijk moest iedereen wel lachen toen ik het vertelde, maar het kan allemaal. Dat is dan wel weer een voordeel aan geen trainer hebben.”

Foto: Johanna WeverPOPULAIRE BERICHTEN