Na Mike van den Ban haalde Katwijk met Kay Blokland opnieuw een speler binnen voor wie veel interesse was. De verdediger komt over van Capelle. ,,Ik wilde binnen het amateurvoetbal sportief een stapje omhoog maken. Katwijk maakt een grote kans op de Tweede Divisie en speelt verzorgd voetbal.”

Voor Blokland was ook (vage) interesse uit de Jupiler League. Zijn hart sloeg er nooit van op hol ,,Concreet is het nooit geweest. Den Bosch en VVV hebben op de tribune gezeten en ook RKC schijnt een keer gekeken te hebben. Dat zijn geen ploegen waar ik 1/2/3 naartoe zou willen. Je moet er toch je maatschappelijke carrière voor opgeven. Dat zie ik niet zitten. Wellicht was het anders geweest als ploegen uit de top zes zich hadden gemeld, maar de Jupiler League trekt mij niet zo.”

Ideaal moment
Blokland had een tweejarig contract bij Capelle, maar dat loopt komende zomer af. Mede daarom stond hij open voor een nieuwe uitdaging. ,,Er is altijd wel interesse geweest, maar clubs moest ik teleurstellen omdat ik een doorlopend contract had. Het is voor mij een ideaal moment om binnen het amateurvoetbal een nieuwe stap te maken. Ook omdat ik bijna klaar ben met school: ik zit in het laatste jaar van de HALO. Ik had ook een vriendin die op twintig meter van het sportpark van Capelle woonde, maar dat is uit.”

Blokland staat te boek als een alleskunner, die op veel posities kan spelen. Toch heeft hij een voorkeur. ,,Het hele vorige seizoen heb ik op het middenveld gespeeld. Dat ging me goed af, maar sinds dit seizoen ben ik weer terug centraal achterin. Daar kan ik beter mijn eigen spel spelen en zo meer voor het team betekenen.”

Bij Katwijk had Blokland direct een goed gevoel. Vooral omdat de Krombewoners de indruk wekten hem heel graag te willen hebben. ,,Ik had meteen een leuk eerste gesprek met Cees Bruinink en toen bleek dat hij mij al vanaf mijn eerste jaar bij Capelle volgde. Ik stond ervan te kijken hoeveel hij van me wist. Ze hadden zich echt verdiept in mij. Dat gaf een goed gevoel.”

Verzorgd voetbal
Als speler van Capelle kruiste Blokland al regelmatig de degens met zijn nieuwe werkgever. Vorige maand scoorde hij nog in het met 3-1 verloren duel op de Krom. Wat weet Blokland al van Katwijk? ,,Dat de club veel supporters heeft en het voetbal in de Bollenstreek erg leeft. Dat is bij Capelle niet zo. Daarnaast speelt Katwijk altijd verzorgd voetbal. Ik ben een verdediger die het meevoetballen wel beheerst, dus dat vind ik prettig.”

Blokland kan de komende tijd informatie inwinnen bij ploeggenoot Dwight Krolis, die zes jaar op de Krom speelde. Hij raadpleegde zijn ploeggenoot echter niet voor advies in zijn beslissing. ,,Ik heb het er wel met mensen over gehad, waaronder mijn vader, maar uiteindelijk ben ik zelf degene die moet beslissen. Ik heb het nieuws zaterdag tegen Dwight verteld en hij zei dat ik een heel leuke tijd tegemoet ga.”

Blokland speelde jarenlang in de jeugdopleiding van Feyenoord, maar het avontuur strandde in de A1. ,,Ik mocht nog wel op stage bij ADO en FC Utrecht, maar raakte op dat moment geblesseerd en moest aan mijn teen geopereerd worden. Vervolgens heb ik de stap gemaakt naar het amateurvoetbal en daar heb ik nooit spijt van gehad. Je moet ook eerlijk zijn: voor Feyenoord was ik niet goed genoeg. En het amateurvoetbal past gewoon beter bij mij: voetballen in combinatie met werken of in mijn geval nog studeren. Alleen maar voetballen en daarnaast niet veel doen, vind ik niet aantrekkelijk.”

Foto: Orange Pictures


REACTIES OP DIT ARTIKEL

BEDRIJF VAN DE MAAND

Programma & Uitslagen

Za. 7 dec.
Excelsior'31 14.30FC Lisse
Ter Leede 14.30VVOG
SC Feyenoord 14.30FC Rijnvogels
SVC'0814.30Kagia
Valken'68 14.30DoCoS
VVSB (zat.) 14.30Be Fair
Roodenburg 14.30Warmunda
IJsselmeervogels 15.00Noordwijk
Quick Boys 15.00Excelsior Maassluis
Rijnsburgse Boys 15.00TEC
Sparta Nijkerk 15.00VVSB
Van Nispen (zat.) 15.00Westlandia
Koninklijke HFC 15.30Katwijk
SV Hillegom 18.00Teylingen
Zo. 8 dec.
SJC14.00RKAVV
Foreholte14.00Concordia
Zwanenburg 14.00Van Nispen (zon.)