Als Bart Sinteur heel realistisch naar zichzelf kijkt, dan acht hij de kans op terugkeer naar het profvoetbal niet heel groot. ,,Maar ik kan natuurlijk altijd een aanbod krijgen”, beseft de nieuwste aanwinst van vv Katwijk. ,,De kans dat er weer een profclub op de stoep staat, is klein. Ik ga wel terug naar drie keer in de week trainen, terwijl ik tot op het heden de hele week met voetbal bezig was.”

De pas twintigjarige verdediger redde het niet bij Feyenoord en Jong FC Utrecht, maar op De Krom hoopt hij zich verder te ontwikkelen. Qua clubniveau lijkt de overstap van Jong FC Utrecht naar de kampioen van de Tweede Divisie niet eens een stap terug, want de Domstedelingen eindigden als hekkensluiter in de Jupiler League. Daar kende Sinteur een wisselvallig debuutseizoen, nadat hij in de zomer was overgekomen van Varkenoord.

,,Ik heb behoorlijk wat loopvermogen, maar fysiek zit het niet echt mee.”

,,Ik heb wel de kansen gehad daar, zeker aan het begin van het seizoen, maar niet gepakt. Ik moest het vaak met invalbeurten doen, al heb ik na de winterstop vijf wedstrijden achter elkaar in de basis gestaan. Toen had ik echt het idee: ‘dat komt wel goed’, want het ging lekker. Alleen de trainer haalde mij er weer uit, omdat hij zijn eerste keuze weer terug had van een blessure. Dat is jammer en ik vond het ook niet helemaal terecht.”

Gerespecteerd
De Leiderdorper mocht in zijn laatste competitiewedstrijd (tegen FC Emmen, 0-0) voor de Utrechters nog wel in de basis starten. In totaal kwam hij tot zestien wedstrijden in de Jupiler League. ,,Ik ben altijd hard blijven werken en heb de keuze van de trainer gerespecteerd. Wat dat betreft heb ik nog best wat minuten gemaakt.”

Katwijk volgde Sinteur overigens al langer. Toen hij vorige zomer moest vertrekken na tien jaar in de jeugd van Feyenoord te hebben gespeeld, kon hij al op interesse rekenen vanaf De Krom. De voormalig jeugdspeler van RCL in Leiderdorp, waar hij tot z’n negende speelde, koos echter voor een jaar profvoetbal.

,,Ik heb bij Utrecht toch wel behoorlijk wat ervaring opgedaan. Het seniorenvoetbal is natuurlijk sowieso zwaarder en in de Jupiler League worden de fouten die je maakt sneller afgestraft.”

,,Straks sta ik tussen een aantal dertigers op het veld in plaats van tieners.”

Open en eerlijk
Bij FC Utrecht was het perspectief naar het eerste elftal te groot. ,,Daar zijn ze gewoon open en eerlijk in geweest. Dat is hard, maar je weet ook direct waar je aan toe bent”, zegt Sinteur, die voor een verdediger niet zijn lengte mee heeft (1,75 meter), terwijl dat nu juist in het hedendaagse voetbal steeds meer wordt gevraagd.

,,Ik heb behoorlijk wat loopvermogen, maar fysiek zit het niet echt mee. Aan de andere kant ga ik dat nu pas voor het eerst veel tegenkomen.”

Zo speelde Sinteur tot op heden alleen nog maar met teamgenoten van ongeveer dezelfde leeftijd. Vanaf de zomer staat hij tussen de ‘echte mannen’ van vv Katwijk, waar hij de concurrentiestrijd aan moet gaan met routinier Omar Hamdi. ,,Ik kijk er echt naar uit. Straks sta ik tussen een aantal dertigers op het veld in plaats van tieners”, zegt de jonge verdediger met een knipoog.

Foto: vv Katwijk

Lees ook: ‘Afzwaaiende De Lange: boegbeeld van passie en respect’


REACTIES OP DIT ARTIKEL

Programma & Uitslagen

Din. 15 okt.
Oefenwedstrijden
FC Lisse 20.00Quick Boys
Don. 17 okt.
VVSB20.00RKVV DEM
Zat. 19 okt.
Docos 14.30Kagia
Van Nispen (zat.) 14.30Soccer Boys
Valken'68 14.30RCL
VVSB (zat.) 14.30 FC VVC
FC Boshuizen 14.30Warmunda
Zon. 13 okt.
SDO14.00SJC
Forholte 14.00VV Wilhelmus
Hillegom 14.00HMSH
Teylingen 14.00HVV
VVH/Velserbroek 14.00Van Nispen (zon.)