Katwijk heeft in een statement op de eigen clubwebsite laten weten dat het de ongeregeldheden bij de oefenwedstrijd tussen de eigen vereniging en FC Dordrecht betreurt. Daarnaast laat de kampioen van de Tweede Divisie weten de excuses van de voorzitter van FC Dordrecht te hebben geaccepteerd.

Afgelopen zaterdag raakten twee supportersgroepen slaags toen de bezoekers de Katwijk-supporters begonnen te provoceren. Tien minuten voor tijd sloeg volgens het bestuur van Katwijk de vlam in de pan. Supporters van de eerstedivisionist begonnen met kantinemeubilair te gooien. Daarbij raakten enkele supporters gewond.

Risicowedstrijd
Pas een uur voor tijd werd duidelijk dat er een supportersbus met zo’n 40 fans van ‘de Schapenkoppen’ naar Katwijk zou komen. De wedstrijd was niet als een risicowedstrijd aangemerkt, daarom waren er ook geen stewards aanwezig. Bij aankomst van de bus vol supporters uit Dordrecht, bleek volgens de Katwijkers dat die fans al aardig onder invloed waren.

Het bestuur van de Katwijkers gaan de ongeregeldheden evalueren. Ze willen dat fans, jong en oud, zich veilig kunnen voelen op De Krom.

Archieffoto: Aad de Winter  / Bobkat.nl

Lees ook: ‘Partybus met supporters zorgt voor vechtpartijen op De Krom’


REACTIES OP DIT ARTIKEL

BEDRIJF VAN DE MAAND

Programma & Uitslagen

Za. 7 dec.
Excelsior'31 2-2FC Lisse
Ter Leede 4-3VVOG
SC Feyenoord 3-0FC Rijnvogels
SVC'083-2Kagia
Valken'68 3-1DoCoS
VVSB (zat.) 1-1Be Fair
Roodenburg 0-4Warmunda
IJsselmeervogels 4-2Noordwijk
Quick Boys 1-1Excelsior Maassluis
Rijnsburgse Boys 1-0TEC
Sparta Nijkerk 3-1VVSB
Van Nispen (zat.) 1-2Westlandia
Koninklijke HFC 1-1Katwijk
SV Hillegom 5-1Teylingen
Zo. 8 dec.
SJC14.00RKAVV
Foreholte14.00Concordia
Zwanenburg 14.00Van Nispen (zon.)