Omroep West-verslaggever Willem van Zuilen durfde in een volle perskamer het duel van vv Katwijk thuis tegen De Dijk wel te betitelen als ‘cruciaal’. Waar hij in eerste instantie nog met enigszins verbazing werd aangekeken, kon de ervaren verslaggever het achteraf zomaar eens bij het juiste eind hebben. Katwijk won thuis moeizaam maar verdiend tegen het compacte De Dijk (4-0).

Niet dat de overwinning al direct cruciaal was in de titelstrijd, daarvoor zijn er domweg nog teveel wedstrijden te spelen. Maar misschien wel in de hoofden van de Katwijkers. De ploeg van trainer Jack van den Berg morste de afgelopen twee weken punten tegen De Treffers en VVSB en zag concurrent Kozakken Boys langzaam maar zeker weer dichterbij sluipen.

Alsof de titelstress zich een plekje had gevonden in de hoofden van de Katwijk-spelers. openden de oranjehemden slordig. Veel te slordig om het massaal terugtrekkende De Dijk echt lastig te maken. Hoewel het met een penalty de 1-0 in de schoot geworpen leek te krijgen, was de beslissing van de scheidsrechter niet meer dan terecht. Steven Sanchez Angulo werd onreglementair gestuit in zijn weg richting de goal van de Amsterdammers.

,,De 1-0 was bevrijdend voor iedereen. We hadden het toch lastig het eerste half uur.”

Net als vorige week verzilverde aanvoerder Susan ook nu weer een cruciale pingel. Zijn zesde van het seizoen. ,,Natuurlijk zat er minder spanning op dan die pingel van vorige week. Aan de andere kant was deze ook heel belangrijk. Het was de openingsgoal. De 1-0 was bevrijdend voor iedereen. We hadden het toch lastig het eerste half uur. Maar ik denk dat we de wedstrijd wel altijd onder controle hebben gehad”, concludeerde de aanvoerder na afloop.

Nekschot
Katwijk ging na die 1-0 wel iets vrijer voetballen, maar volledig ontspannen leek de ploeg allerminst. Die rust in het spel kwam wel na de wat gelukkige 2-0 van Kilian Berkhout. De aanvaller wilde een bal vanaf randje zestien voorgeven, maar zag zijn pass in één keer in de goal belanden.

Het bleek het figuurlijke nekschot voor de Amsterdammers. Zeker toen Susan nog geen drie minuten later de 3-0 binnenkopte. De Dijk werd niet meer dan een tegenstribbelend slachtoffer van de Katwijkse dadendrang. Uiteindelijk schroefde Marciano Mengerink de score op tot 4-0. Hij maakte daarmee zijn 27ste goal van het seizoen. Frank Tervoert had van dichtbij de 5-0 op z’n schoon, maar hij schoot over.

De man van de bevrijdende 2-0, Berkhout, kon na afloop zijn lach niet onderdrukken. Zijn 2-0 leek een verkeerde voorzet die pardoes in het net belandde. Hij had er zelf echter een andere visie op.

,,Ik blijf me hier ontwikkelen bij de club. En elke minuut die ik mee kan pakken is mooi meegenomen.”

,,Zo onbewust was hij niet. Ik wilde die bal gewoon echt pal bij de tweede paal leggen. Of Mengerink zou er dan tegenaan lopen of hij zou in het doel belanden, dat laatste gebeurde.” En daarmee gaf hij z’n coach gelijk. De oud-Maassluizenaar mocht beginnen naast Mengerink in plaats van Tervoert. In plaats van een positie als aanvallende middenvelder stond hij nu nog een linie dieper.

,,Ik ben blij dat ik steeds meer aan spelen toekom”, lachte de gelegenheidsaanvaller. ,,Aan het begin was het dan weer wel, dan weer niet. Maar ik blijf me hier ontwikkelen bij de club. En elke minuut die ik mee kan pakken is mooi meegenomen.”

Cruciaal
De voetballer krijgt daarmee een steeds prominentere rol in de titelrace van Katwijk, merkt hij zelf ook. ,,We weten als team wat ons te doen staat. We houden in ons achterhoofd dat puntverlies cruciaal kan zijn. Dinsdag volgt Jong Sparta, geen verkeerde ploeg. Maar we moeten die punten thuis gewoon pakken. Daar gaan we honderd procent voor.”

Katwijk – De Dijk 4-0 (1-0) 27. Susan (pen.) 1-0, 57. Berkhout 2-0, 61. Susan 3-0, 71. Mengerink 4-0

Katwijk: Kieboom, Hamdi, Blokland, Esseboom (46. Achefay), Van Weerdenburg, De Lange (76. Tel), Susan (68. Tervoert), Plat, Berkhout, Sanchez Angulo, Mengerink

Foto: Orange Pictures

Lees ook: ‘Katwijk haalt uit tegen De Dijk, FC Lisse verliest op De Westmaat’

Robbert Susan na afloop van Katwijk – De Dijk


REACTIES OP DIT ARTIKEL

Programma & Uitslagen

Di. 17 sept.
Oefenduel
Quick Boys20.00TOGB
Za. 21 sept.
Katwijk12.30Quick Boys
FC Lisse14.30VVSB
Rijsoord14.30FC Rijnvogels
HVC'1014.30Valken '68
Soccer Boys14.30Kagia
VVSB (zat.)14.30Nieuwkoop
Rijnsburgse Boys15.00Jong Volendam
ONS Sneek15.00Ter Leede
Van Nispen (zat.)15.00DoCoS
SJC (zat.)16.00Warmunda
TEC18.00Noordwijk
Zo. 22 sept.
SJC14.00Quick '20
Hillegom14.00ASC
Foreholte14.00RKDEO
Altior14.00Teylingen
VSV14.00Van Nispen (zon.)