Mark de Vries wilde stabiliteit, rust, regelmaat. De 31-jarige goalie van vv Katwijk kon verhuizen van club, had gesprekken met verenigingen uit de Bollenstreek, maar koos vorige week alsnog voor een langer verblijf bij vv Katwijk. Daarmee lijkt hij voorlopig akkoord te gaan met een plekje op de reservebank van de nummer twee van de Tweede Divisie.

De Vries sprak bijvoorbeeld met zijn oude club FC Lisse. Die kozen echter voor een contractverlenging met de huidige doelman, Erik Cummins. Daardoor was een basisplek voor de dertiger daar allerminst zeker. Omdat geen enkele andere vereniging op niveau hem de zekerheid kon geven op een plek onder de lat, bekroop hem steeds meer de gedachten om er ‘gewoon nog een jaartje aan vast te plakken op De Krom’.

De privésituatie van De Vries zet zijn relatief veilige keuze daarnaast in een heel ander perspectief. De Lisser verloor zijn vader. ,,Het is een emotionele rollercoaster geweest”, vertelt de doelman openlijk. Daarnaast kreeg de Lisser eind november z’n eerste kind. ,,Drie weken nadat ik mijn vader had begraven. Het is een ontzettend roerige periode geweest, terwijl ik in de tussentijd wel gewoon doortrainde.”


REACTIES OP DIT ARTIKEL

Programma & Uitslagen

Di. 16 apr.
Districtsbeker
FC 's-Gravenzande4-0Ter Leede 2
Za. 20 apr.
Barendrecht1-1Katwijk
FC Lisse5-0Achilles '29
SJC0-5Eemdijk
DFS Opheusden0-2Ter Leede
TAVV2-5Valken '68
CVC Reeuwijk1-4Van Nispen (zat.)
DWO3-0VVSB (zat.)
Quick Boys2-0Noordwijk
Rijnsburgse Boys3-1De Treffers
Jong Sparta2-1VVSB
Overbos2-7Kagia
TAC '906-1Foreholte
Jong FC Den Bosch2-1FC Rijnvogels
Ma. 22 apr.
Hillegom2-3sv Hoofddorp
ESTO1-1Teylingen
Warmunda3-1Madestein