Het doel was vooraf duidelijk voor vv Katwijk: er moest gewonnen worden op de rode kant van De Westmaat bij concurrent IJsselmeervogels. De ploeg van Jan Zoutman zette alles op alles om met een goed resultaat de bus in te stappen richting de eigen Krom, maar mocht anderzijds niet klagen met een punt (1-1). ,,Ik denk dat we er serieus alles aan hebben gedaan”, zei verdediger Bart Sinteur na afloop van de wedstrijd. 

De Katwijkers pakten kort voor tijd uiteindelijk nog een punt in een wedstrijd waar het venijn ‘m in de staart zat. De thuisploeg kwam in de eerste helft op voorsprong door een treffer van Robert Olijfveld: 1-0. Kort voor tijd was het invaller Jan-Willem Tesselaar die voor de 1-1 tekende. Zodoende pakten de bezoekers een puntje in Bunschoten-Spakenburg. Sinteur zelf baalde dat zijn ploeg uiteindelijk achter de feiten aanliep.

Olijfveld breekt de ban
,,Het eerste kwartier begonnen we goed. We gingen volle bak en waren dominant”, analyseerde hij de openingsfase van de wedstrijd. ,,Daarna zakten wij te ver in en kregen zij het betere van het spel. Je zag dat zij op een gegeven moment ontzettend veel tweede ballen wonnen en daar begon het bij. Vanaf dat moment verloren wij de grip op de wedstrijd.”

Olijfveld kon nog voor dat er een half uur gespeeld was ontsnappen aan de aandacht van de Katwijkse defensie. De aanvaller dook op voor de neus van Katwijk-goalie Mark de Vries en schoot raak: 1-0. De aanvaller was kort daarna dichtbij zijn tweede treffer, maar deze keer kon De Vries de bal vakkundig stoppen. Kort na rust had de thuisploeg weer de mogelijkheid om de score te verdubbelen. Een inzet van opnieuw Olijfveld belandde op de onderkant van de lat, waarna de Katwijk-doelman kon de bal ternauwernood wegwerken.

Nog niet klaar
Zoutman en zijn mannen begonnen na een uur spelen meer van zich af te bijten en zagen Joey Jongman bijna voor de gelijkmaker aantekenen. Zijn schot kon op de lijn nog verwerkt worden door de Spakenburgse goalie Jaimy Schaap. De wedstrijd ging over en weer en beide ploegen wilden scoren. Uiteindelijk waren het de bezoekers die de stand in evenwicht brachten. Tesselaar schoot uit de draai raak: 1-1. Dat was tevens de eindstand. Niet echt een eindstand waar de oranjehemden op hoopten

,,Wij moeten elke wedstrijd alles geven en beseffen dat we wekelijks drie punten moeten pakken.”

,,Maar ik denk niet dat je kan zeggen dat het klaar is”, blijft Sinteur strijdbaar. ,,Het gat met IJsselmeervogels is nog steeds zeven punten, maar er zijn nog genoeg wedstrijden te spelen. Eind mei worden de prijzen pas verdeeld en voor ons is het duidelijk: wij moeten alles winnen vanaf nu en dan zien we aan het eind wel waar staan. Het is zonde dat het 1-1 blijft vandaag. Dat we nog steeds in de achtervolging moeten, maakt niet uit. Wij moeten elke wedstrijd alles geven en beseffen dat we wekelijks drie punten moeten pakken.”

‘Toevalsvoetbal’
Dat klinkt misschien wat raar uit de mond van de regerend kampioen van de Tweede Divisie. Bij de ploeg zal toch al weken het besef moeten hebben gespeeld dat het een kwestie van alles of niets wordt tot aan het einde van de competitie?

,,Ik denk dat iedereen wel wil, maar dat het er op dit moment niet helemaal uitkomt. We moeten allemaal tweehonderd procent geven voor die overwinning. We willen wel, maar het is vaak te gehaast of te slordig. Soms moet je er ook wel eens met je koppie er bij blijven, zodat je een paar kansen creëert in plaats van dat je ‘toevalsvoetbal’ gaat spelen.”

IJsselmeervogels – Katwijk 1-1 (1-0) 28. Olijfveld 1-0, 87. Tesselaar 1-1.

Katwijk: De Vries, Sinteur, Van Dam, Van der Meer (73. Tesselaar), Van Weerdenburg, Susan, Jongman, Van den Ban, Sanchéz Angulo (46. Hamdi), Mengerink, Mamedov (79. Schet).

Foto’s: Peter Teunissen

Lees ook:De Ruiter (FC Lisse) gunt het zijn oude club nog het meest


REACTIES OP DIT ARTIKEL

BEDRIJF VAN DE MAAND

Programma & Uitslagen

Di. 12 nov.
Districtsbeker
SJC2-4SVC '08
Oefenwedstrijd
Katwijk6-4FC Lisse
Warmunda 3-0Ter Leede 2
Do. 14 nov.
Oefenwedstrijd
Ter Leede2-2SJC
Za. 16 nov.
Noordwijk14.30HHC Hardenberg
FC Lisse14.30SteDoCo
Sporting Leiden14.30VVSB (zat.)
ASWH15.00Quick Boys
Warmunda15.00Hazerswoude Boys
Katwijk15.30De Treffers
Koninklijke HFC15.30Rijnsburgse Boys
VVSB18.00GOES
Districtsbeker
FC Rijnvogels14.30Roda '76
Brielle14.30Kagia
Zo. 17 nov.
ASC14.00Foreholte
Van Nispen (zon.)14.00Spaarnwoude