Katwijk heeft ook zijn derde officiële wedstrijd van 2023 gewonnen. De Krombewoners beslisten zaterdagmiddag de vissersderby tegen Scheveningen in hun voordeel: 1-3. Quick Boys pakte voor eigen publiek een punt tegen HHC Hardenberg: 1-1.

In Scheveningen deed Katwijk al vroeg in de wedstrijd zaken. Paul Kok was na een klein kwartier trefzeker na een corner. De bezoekers kregen kansen op meer, maar kort voor rust was het Scheveningen dat gelijkmaakte via Tim Peters: 1-1. In het tweede bedrijf stelde Katwijk alsnog de zege veilig. Des Kunst maakte in de 70e minuut op aangeven van Kilian van Mil de 1-2, waarna Alljereau Mercera in blessuretijd de Katwijkse driepunter definitief maakte.

Remise op Nieuw Zuid
Quick Boys en HHC Hardenberg deelden de punten: 1-1. De club uit Overijssel nam in de 35e minuut de leiding via Jurjan Mannes, die via het lichaam van een Quick Boyzer raak schoot. HHC ging zodoende met een voorsprong rusten, maar kort na de thee kwam de ploeg van Edwin Grünholz op gelijke hoogte. Youssef El Kachati verschalkte in twee instanties doelman Nick Borgman en tekende voor alweer zijn zeventiende treffer van het seizoen.

Scheveningen – Katwijk 1-3 (1-1)
Goals: Paul Kok, Des Kunst, Alljereau Mercera

Quick Boys – HHC 1-1 (0-1)
Goal: Youssef El Kachati

Archieffoto: Orange Pictures