De eerste drie punten zijn binnen voor vv Katwijk. De formatie van Dick Schreuder won met 2-1 van debutant Spijkenisse. Zeven minuten voor tijd schoot Joost Leonard zijn ploeg naar de overwinning.

Het creëren van kansen ging Katwijk tegen Spijkenisse makkelijk af. Het probleem was alleen dat de afronding te wensen overliet. De ploeg van Schreuder had eigenlijk met een comfortabele voorsprong de rust in moeten gaan. Spijkenisse loerde en kwam er sporadisch uit. Gebeurde dat, dan werd het ook meteen levensgevaarlijk. Smaakmaker bij Spijkenisse was ongetwijfeld Ruperto Dorothea. De snelle en behendige flankspeler stichtte herhaaldelijk gevaar.

Balvirtuoos

Omdat Katwijk verzuimde de leiding te nemen, had de balvirtuoos één moment nodig na een half uur spelen om de score te openen. Het was een fikse domper voor de Katwijkers, die daar zichtbaar even van moesten bijkomen.

Katwijk begon sterk aan de tweede helft. Na kansen van Leonard en Jongeneelen was de derde mogelijkheid raak. Nieuweling bij Katwijk Marciano Mengerink deponeerde de bal achter Spijkenisse-doelman Dyron Bijl na een perfecte pas van Susan 1-1. Bijl was de gehele wedstrijd een sta-in-de-weg, maar moest toen toch capituleren.

Leonard

Vanaf dat moment ging Katwijk volle bak op zoek naar 2-1. Dat bracht de nodige risico’s met zich mee. Een inzet van Dorothea ging maar net voorlangs. Katwijk-keeper Atam Koroglu moest vlak daarna ook handelend optreden op een inzet van Mark Bevaar. Alles leek erop dat de wedstrijd, ondanks het veldoverwicht van Katwijk, in een gelijkspel zou eindigen. Maar toen kwam de derde vrije trap in korte tijd, die Leonard in de rebound uiteindelijk binnenschoot: 2-1.

Leonard was blij met de winst, maar ook kritisch. ,,De eerste helft hadden we het verschil al moeten maken. We hebben genoeg kansen gehad. En dan zal je altijd zien dat je tegenstander aan een kans genoeg heeft en scoort. Spijkenisse kwam er soms heel gevaarlijk uit. Vooral die nummer 10 (Ruperto Dorothea) vond ik een hele goede speler.”

,,In de rust hebben we tegen elkaar gezegd dat we rustig moesten blijven en snel toe moesten slaan. Dat gebeurde dan ook vrij snel. Bij de 2-1 stond ik op de goede plek en kon ik de winnende binnenschieten. Ja, dat was wel een heel lekker moment zeven minuten voor tijd. De eerste thuiswedstrijd winnen was belangrijk om gelijk een goede start te maken. Dat is gelukt, maar we hebben het onszelf wel moeilijk gemaakt.”