Katwijk heeft zaterdag het zoet der overwinning weer eens geproefd. Na vijf nederlagen op rij kwam de regerend kampioen winnend uit de strijd in en tegen Scheveningen. Het werd 0-4 voor de ploeg van Anthony Correia.

Op Houtrust kende Katwijk een droomstart: na minder dan twintig minuten leidden de Krombewoners al met 0-2 door twee goals van Sietse Brandsma. De spits werkte in de negende minuut een voorzet van Finn Janmaat binnen en was even later nogmaals doeltreffend.

Geen hattrick, wel 0-3
Er lagen in het vervolg van de eerste helft mogelijkheden op een zuivere hattrick, maar dat paste niet voor Brandsma. Toch werd het op slag van rust wel 0-3. Des Kunst was trefzeker uit een strafschop.

Kort in de tweede helft nam Katwijk het laatste beetje hoop bij Scheveningen weg, in de 51e minuut maakte Joey Ravensbergen er vanuit de rebound 0-4 van. Zo kon Katwijk de wedstrijd ontspannen uitvoetballen en de focus al voorzichtig verleggen naar woensdag als voor de KNVB Beker een thuiswedstrijd tegen TEC op het programma staat.

Scheveningen – Katwijk 0-4 (0-3)
Goals: Sietse Brandsma (2), Des Kunst, Joey Ravensbergen

Archieffoto: Orange Pictures

Beluister ook: VIDB Café aflevering 6: Op bezoek bij Sander de Brito Roque


POPULAIRE BERICHTEN