Vol trots overhandigde Cees Bruinink Roland Bergkamp het Katwijk-shirt. Eindelijk was het gelukt. De Katwijkers presenteerden hun nieuwe aanwinst als een grote vis met een hoop ervaring in het betaalde voetbal. Na avonturen in de Eredivisie, Keuken Kampioen Divisie en zelfs in Engeland te hebben gehad, is hij nu op een leeftijd (28 jaar) dat het tijd is voor iets anders. Bergkamp wil een maatschappelijke carrière opbouwen. Doordat hij ook een gezin heeft, past een leven als profvoetballer niet meer in zijn agenda. Daarom komt een verblijf bij Katwijk op het perfecte moment.

Voordat hij aan zijn nieuwe club in Katwijk-Noord denkt, is het eerst tijd om het nodige te verwerken. Met zijn huidige club RKC Waalwijk promoveerde Bergkamp na een knotsgek duel tegen Go Ahead Eagles (4-5 winst) naar de Eredivisie. Daarom stonden de dagen na de promotie even in het teken van feestvieren. ,,Het was een bizarre week. Vooral chaotisch. Ik had al getekend bij Katwijk en toen kwam die bizarre wedstrijd tegen Go Ahead. Niemand van ons had er rekening mee gehouden dat we gingen promoveren. We hadden ons als nummer acht van de Keuken Kampioen Divisie geplaatst voor de nacompetitie.”

,,Je gaat dan ook niet meer een avontuur in het buitenland aan of aan de andere kant van het land voetballen.”

Daarnaast waren de omstandigheden voor de Waalwijkers om te promoveren allesbehalve ideaal. De ploeg van Fred Grim stond in de rust met 0-2 voor tegen de ploeg uit Deventer, maar toen zakte de teamarts in de rust in elkaar. ,,Dat was even moeilijk, maar het is mooi dat het ons alsnog is gelukt. Ik heb zo’n soort wedstrijd ook met Excelsior meegemaakt tegen Sparta. Toen schakelden we ze uit in de laatste minuut door een goal van Guyon Fernandez. Het is in ieder geval mooi om zo af te sluiten.”

Gebruik je de app? Klik dan hier!

REACTIES OP DIT ARTIKEL

BEDRIJF VAN DE MAAND

Programma & Uitslagen

Di. 12 nov.
Districtsbeker
SJC20.00SVC '08
Oefenwedstrijd
Katwijk20.00FC Lisse
Do. 14 nov.
Oefenwedstrijd
Ter Leede19.00SJC
Za. 16 nov.
Noordwijk14.30HHC Hardenberg
FC Lisse14.30SteDoCo
Sporting Leiden14.30VVSB (zat.)
ASWH15.00Quick Boys
Warmunda15.00Hazerswoude Boys
Katwijk15.30De Treffers
Koninklijke HFC15.30Rijnsburgse Boys
VVSB18.00GOES
Districtsbeker
FC Rijnvogels14.30Roda '76
Brielle14.30Kagia
Zo. 17 nov.
ASC14.00Foreholte
Van Nispen (zon.)14.00Spaarnwoude