Katwijk gaat proberen de mensen die betrokken waren bij de supportersrellen tegen Spakenburg op te sporen en ze van een passende straf te voorzien. Dat liet voorzitter Mart Vergouwen weten. ,,Ze moeten beducht zijn dat we wat gaan doen. Zeker de personen die we met naam en toenaam hebben en zeker degenen die door de politie bij de kladden zijn gevat.”

Er werden uiteindelijk geen aanhoudingen verricht door de politie. Wel zijn er boetes uitgedeeld. Bovendien heeft Katwijk al een aantal personen die bij de ongeregeldheden betrokken waren in kaart gebracht, zo liet Vergouwen weten. De tweededivisionist gaat camerabeelden gebruiken om de daders op te sporen.

IQ
Vergouwen was zacht uitgedrukt not amused over hetgeen de wedstrijd had ontsierd. ,,Ik baal er ontzettend van dat ik nu met jullie hier sta en het hier over moet hebben”, terwijl hij zich op een tweetal journalisten richtte. ,,En dat ik belletjes uit Amsterdam krijg wat er bij Katwijk is gebeurd.”

Vergouwen baalde ook omdat een en ander een staartje krijgt en wellicht in de toekomst vergolden gaat worden. ,,Soms hebben mensen een IQ van 2, maar een geheugen van 388. Dit soort dingen vergeten ze natuurlijk nooit. Dat krijgen wij als Katwijk op onze snufferd. De eerstvolgende wedstrijd moeten wij weer aangeven met hoeveel supporters we komen. Je moet ervoor waken dat je in een hokje wordt gestopt.” Vergouwen zag in de komst van een uitvak een optie om supportersgeweld uit te gaan bannen ,,Zoals in de Eredivisie met in- en uitstroom via een bus”, voegde hij toe.

‘Niet over één kam scheren’
Ook trainer Dick Schreuder nam duidelijk afstand van het supportersgeweld en noemde het afschuwelijk. De coach vond echter niet dat zijn spelers een verkeerd signaal hadden afgegeven door de overwinning op Spakenburg (1-0) met de fanatieke aanhang achter het doel bij de kantine te vieren. Daar hadden zich inmiddels de nodige fans verzameld die betrokken waren geweest bij de vechtpartijen.

,,Ik vind niet dat we iedereen over één kam moeten scheren. Er zitten ook heel veel goede supporters bij, die er helemaal niets mee te maken hebben. Die verdienen het om de overwinning met de spelers te vieren. Bovendien bedanken de spelers altijd het publiek, ongeacht winst of verlies. Ze hadden er in dit geval hard voor geknokt.”

Klik hier voor het uitgebreide verslag van zaterdag over Katwijk – Spakenburg en alles wat de wedstrijd ontsierde.

Foto: Orange Pictures


REACTIES OP DIT ARTIKEL

BEDRIJF VAN DE MAAND

Programma & Uitslagen

Di. 12 nov.
Districtsbeker
SJC2-4SVC '08
Oefenwedstrijd
Katwijk6-4FC Lisse
Warmunda 3-0Ter Leede 2
Do. 14 nov.
Oefenwedstrijd
Ter Leede2-2SJC
Za. 16 nov.
Noordwijk2-0HHC Hardenberg
FC Lisse4-2SteDoCo
Sporting Leiden3-3VVSB (zat.)
ASWH0-1Quick Boys
Warmunda4-7Hazerswoude Boys
Katwijk2-0De Treffers
Koninklijke HFC2-1Rijnsburgse Boys
VVSB0-2GOES
Districtsbeker
FC Rijnvogels4-1Roda '76
Brielle1-0Kagia
Zo. 17 nov.
ASC14.00Foreholte
Van Nispen (zon.)14.00Spaarnwoude