Katwijk is veroordeeld tot het spelen van een thuiswedstrijd zonder publiek. Komende zaterdag zijn er tegen Excelsior Maassluis geen supporters welkom, zo hebben de Krombewoners bekendgemaakt.

Katwijk laat weten een flinke straf van de tuchtcommissie van de KNVB te hebben ontvangen naar aanleiding van het afsteken van rookpotten op Ter Specke. De uitwedstrijd bij FC Lisse moest in februari al in de tweede minuut tijdelijk stilgelegd worden vanwege een gebrek aan zicht.

Hoger beroep
De oranjehemden gingen in beroep en dat heeft ertoe geleid dat de geldstraf is verminderd, maar de thuiswedstrijd zonder publiek wel is gehandhaafd.

“De argumentatie van de tuchtcommissie is dat de VV Katwijk al meerdere keren is bestraft en gewaarschuwd voor het afsteken van vuurwerk en dat dit dus een opeenstapeling is van de eerdere straffen en waarschuwingen”, meldt de huidige nummer drie van de Betnations Divisie. “Diverse vertegenwoordigers van de club hebben dit meerdere keren en op diverse wijze aan diverse personen en groepen aangegeven inclusief het opleggen van diverse straffen, dat deze straf eraan zat te komen bij het doorgaan van het afsteken van vuurwerk/fakkels en rookpotten.”

Foto: Sander van Duijn

Lees ook: Katwijk legt NAC-verdediger vast

POPULAIRE BERICHTEN