Strijdend ging Katwijk zaterdagmiddag ten onder tegen AFC en daarmee haakte de titelhouder af in de strijd om het kampioenschap. Een late aansluitingstreffer van Michiel Van Dam, zijn tweede goal van de middag, kon daar geen verandering meer in brengen: 2-3. Aanvoerder Robbert Susan berustte na afloop. ,,Je kant niet ieder jaar kampioen worden.”

Een half uur na de wedstrijd kwam een fris gedouchte Susan de kleedkamer uit. Yordi Teijsse stond met zijn rug naar hem toe en kreeg een ‘tikkie’ van achter van de aanvoerder van Katwijk. Hij draaide zich om en beide spelers kletsten wat. Er werd wat gelachen en toen volgde er een gebroederlijke ‘man hug’. Daarmee leek de strijdbijl weer begraven, want tijdens de wedstrijd vechten de twee aardig wat felle duels uit. Ook direct na het laatste fluitsignaal was er wat irritatie. Teijsse zocht Susan op, zei iets, en kreeg vervolgens een duw van een zichtbaar geïrriteerde Susan.

,,Het is altijd verhit tussen Teijsse en mij. Maar ik kan het goed met hem opschieten hoor”, nuanceert de captain van Katwijk na afloop. Aanleiding voor de duw was volgens hem het gedrag van Teijsse bij zijn wissel: ,, Ik vond dat hij niet moest klappen naar het publiek en dat heb ik hem gezegd. Daar was hij het overigens niet mee eens.”

,,Wij kunnen het niet laten zien op de momenten dat we het moeten laten zien.”

Ook ruim na de wedstrijd had Susan nog een gezicht als een oorwurm. ,,Ik kan niet zo goed tegen mijn verlies, en zeker niet in dit soort potjes. Dit zijn toch de wedstrijden waarvoor je op voetbal bent gegaan, lekker met de druk er vol op, veel mensen langs de lijn.”

Onder die druk maakten Katwijk en AFC er een open en bij vlagen spectaculair voetbalgevecht van, zonder dat het niveau overigens tot buitengewone hoogte steeg. In de eerst helft was het AFC wat een aantal keren zeer gevaarlijk doorkwam. De mooiste was een krul met buitenkant rechts van Yordi Teijsse die binnenkant kruising weer terug het veld in sprong. Toch was het Katwijk wat op 1-0 kwam via Van Dam. Een opnieuw ingebrachte vrije trap van Guus van Weerdenburg werd in de rebound door door de verdediger beheerst afgerond.

,,Hij heeft ze vandaag echt een paar keer op de been gehouden, petje af voor hem.”

Na rust waren de spectaculaire kansen voor Katwijk, met een knal van 30 meter op de lat van Joey Jongman en een lobje op de lat van invaller Jan Willem Tesselaar. Nu was het echter AFC wat de kansen afmaakte en zo geen schade opliep in de titelstrijd. Susan vond daarom dat de Amsterdammers terecht gewonnen hadden. ,,Wij konden het niet laten zien op de momenten dat we het moesten laten zien. Voetballend was het matig en we creëerden we niets, maar toch raakten we na een wissel nog twee keer de lat.”

Ook Raily Ignacio vond de overwinning van zijn ploeg AFC terecht en had vooral zijn ogen uitgekeken bij het optreden van Mark de Vries. De goalie van de Katwijkers, normaal tweede keus achter de geblesseerde Ricardo Kiekeboom, keepte een geweldige wedstrijd. ,,Man, wat een goede keeper is dat”, was Ignacio na afloop vol lof. ,,Hij heeft ze vandaag echt een paar keer op de been gehouden, petje af voor hem.”

Als je wint heb je vrienden
Ignacio was samen met de gebroeders Teijsse een plaag voor de Katwijkse defensie. De oud-spits van Rijnsburgse Boys, oogte fit en gretig. ,, Ja, ik zit lekker in mijn vel. Ik heb net mijn contract verlengd en we draaien bovenin mee. Als je wint heb je overal vrienden dus dan ga je vanzelf ook lekkerder in je vel zitten.”

Door de nederlaag haakt Katwijk definitief af in de titelstrijd. Voor Susan een bittere pil: ,,Het seizoen is nu al klaar. Je kan niet ieder jaar kampioen worden. We hebben lang mee gestreden, maar we gaan het niet afmaken.”

Katwijk – AFC 2-3 (1-0). 25. Van Dam 1-0, 49. Y. Teijsse 1-1, 82. K. Teijsse 1-2, 87. Jesse 1-3, 90+1. Van Dam 2-3.

Katwijk:
De Vries, Sinteur, Van Dam, Van der Meer, Van Weerdenburg, Jongman, Susan, Mamedov (86. Schet), Sanchez Angulo (63. Tesselaar), Mengerink, Van den Ban (46. Hamdi)

Archieffoto: Peter Teunissen

Lees ook: ‘Quick Boys laat SJC enigszins heel’


REACTIES OP DIT ARTIKEL

Programma & Uitslagen

Din. 15 okt.
Oefenwedstrijden
FC Lisse 1-1Quick Boys
Don. 17 okt.
VVSB1-0RKVV DEM
Zat. 19 okt.
Docos 14.30Kagia
Van Nispen (zat.) 14.30Soccer Boys
Valken'68 14.30RCL
VVSB (zat.) 14.30 FC VVC
FC Boshuizen 14.30Warmunda
Zon. 13 okt.
SDO14.00SJC
Forholte 14.00VV Wilhelmus
Hillegom 14.00HMSH
Teylingen 14.00HVV
VVH/Velserbroek 14.00Van Nispen (zon.)