Katwijk heeft zich voor volgend seizoen verzekerd van de diensten van Marouane Afaker. De 19-jarige voorhoedespeler komt over van Excelsior Maassluis en tekent voor één seizoen. Afaker wordt door Katwijk gezien als een bewegelijke en veelzijdige aanvaller die z’n techniek en inzicht koppelt aan snelheid en een individuele actie.

De tiener doorliep de jeugdopleiding van Excelsior Rotterdam en maakte voor de eredivisionist in het seizoen 2017-2018 z’n profdebuut in de wedstrijd tegen Heracles Almelo. Hij kwam als invaller in het veld voor Mike van Duinen. In dat seizoen werd hij ook topscorer van Jong Excelsior Rotterdam, dat uitkwam in de beloftencompetitie.

Overstap
Na het vertrek van trainer Mitchell van der Gaag in Rotterdam besloot Afaker om afgelopen zomer een contract te tekenen bij ‘de Tricolores’ uit Maassluis. De 19-jarige aanvaller kwam dit seizoen zeventien keer in actie voor Excelsior Maassluis, waarin hij vier keer scoorde. Onder andere tegen Katwijk, bijna drie weken geleden.

In de winterstop bewandelde Kilian Berkhout nog de omgekeerde weg. De aanvaller, die al in het verleden speelde voor de Maassluizenaren, vertrok per direct naar de huidige nummer vier van de Tweede Divisie. Z’n contract in Katwijk werd overigens ook al niet verlengd.

Selecties 2019 / 2020

VV Katwijk

Blijft: Robbert Susan, Kay Blokland, Bart Sinteur, Steven Sanchez Angulo (allen tot medio 2021), Marciano Mengerink, Ricardo Kieboom, Mark de Vries, Jan-Willem Tesselaar, Guus van Weerdenburg, Raoul Esseboom, Omar Hamdi, Joey Jongman

Nieuw: Jan Zoutman (hoofdtrainer, per direct), Edin Bibuljica (Katwijk 2, per direct), Rick van der Meer (Jong FC Utrecht, per direct), Marouane Afaker (Excelsior Maassluis)

Vertrekt: Jack van den Berg (hoofdtrainer, per direct), Thomas Duivenvoorden (assistent-trainer, SV Den Hoorn), Petrit Hoxhaj (onbekend), Kilian Berkhout (Excelsior Maassluis, per direct), Jesse Vink (Alphense Boys), Sten Vreekamp (onbekend)

Foto: Katwijk

Lees ook: ‘Van den Berg wil weg van ‘altijd maar hetzelfde”


REACTIES OP DIT ARTIKEL

Programma & Uitslagen

Din. 15 okt.
Oefenwedstrijden
FC Lisse 1-1Quick Boys
Don. 17 okt.
VVSB1-0RKVV DEM
Zat. 19 okt.
Docos 14.30Kagia
Van Nispen (zat.) 14.30Soccer Boys
Valken'68 14.30RCL
VVSB (zat.) 14.30 FC VVC
FC Boshuizen 14.30Warmunda
Zon. 13 okt.
SDO14.00SJC
Forholte 14.00VV Wilhelmus
Hillegom 14.00HMSH
Teylingen 14.00HVV
VVH/Velserbroek 14.00Van Nispen (zon.)