Katwijk heeft de tweede versterking voor volgend seizoen binnen. Kay Blokland (22) komt over van Capelle. De verdediger annex middenvelder is bij de zaterdagtopklasser al jaren een vaste waarde. Eerder legde Katwijk al Mike van den Ban van Kon. HFC vast. 

Technisch manager Cees Bruinink spreekt van een goede slag. ,,Kay speelt al sinds zijn achttiende bij Capelle in het eerste. Hij was in beeld bij veel clubs, ook uit de Jupiler League, maar dat was voor hem geen optie. De hele entourage bij Katwijk sprak hem erg aan.”

Bruinink roemt Bloklands multifunctionaliteit. ,,Hij heeft in de jeugdopleiding van Feyenoord links- en rechtsback gespeeld, en centraal. Bij Capelle speelde hij vorig seizoen op het middenveld, en nu centraal achterin. Hij is snel, tweebenig en scoort ook regelmatig. Een prima speler, waar gezien zijn leeftijd nog zeker rek in zit.”

Blokland scoorde half november op de Krom tegen zijn nieuwe club, maar verloor uiteindelijk met 3-1. Afgelopen woensdag werden Blokland en de zijnen door VVSB verslagen in de achtste finale van de KNVB-Beker.

Selectie Katwijk 2016-2017

Nieuw: Mike van den Ban (Kon. HFC), Kay Blokland (Capelle)

Blijft: Dick Schreuder (coach), Bennie van Noord, Steven Sanchez Angulo, Mark de Loor, Michiel van Dam, Donny van Oijen, Richard de Groot, Marciano Mengerink, Omar Hamdi, Marciano Aalders

Vertrekt: Johan Plat (per direct gestopt), Jeffrey Jongeneelen, Kevin Sterling, Atam Koroglu

Foto: Orange Pictures


REACTIES OP DIT ARTIKEL

Programma & Uitslagen

Din. 15 okt.
Oefenwedstrijden
FC Lisse 1-1Quick Boys
Don. 17 okt.
VVSB1-0RKVV DEM
Zat. 19 okt.
Docos 14.30Kagia
Van Nispen (zat.) 14.30Soccer Boys
Valken'68 14.30RCL
VVSB (zat.) 14.30 FC VVC
FC Boshuizen 14.30Warmunda
Zon. 13 okt.
SDO14.00SJC
Forholte 14.00VV Wilhelmus
Hillegom 14.00HMSH
Teylingen 14.00HVV
VVH/Velserbroek 14.00Van Nispen (zon.)