Katwijk heeft zaterdag in Torremolinos de oefenwedstrijd tegen zondagtopklasser Koninklijke HFC met 1-1 gelijkgespeeld. Robbert Susan tekende vanaf de stip voor de enige Katwijkse treffer.

In de eerste helft hielden beide ploegen elkaar goed in evenwicht. Grote kansen waren er daardoor niet te noteren in Spanje. Na de rust kwam daar al gauw verandering in. Rechtsback Tuncay Yener vergreep zich aan HFC-zijde en daardoor mocht Susan aanleggen vanaf elf meter. De aanvoerder van de oranjehemden faalde niet: 1-0.

De Haarlemse formatie toonde zich niet aangeslagen en was daarna de betere ploeg. De beloning kwam ook in de vorm van een strafschop na hands aan de kant van Katwijk. Aanvoerder Carlos Opoku maakte net zoals Susan geen fout en zo eindigde het duel in een 1-1 gelijkspel, want daarna werd er niet meer gescoord.