VV Katwijk is alweer volop bezig met de voorbereiding op het seizoen 2019/2020. De oranjehemden verloren de eerste oefenwedstrijd van buurman FC Rijnvogels (1-2), maar wisten zaterdag in het tweede oefenduel wel tot winst te komen. Streekgenoot SJC werd met 4-1 op de eigen Krom verslagen. Zodoende zijn de eerste weken alweer voorbij gevlogen voor de ploeg van Jan Zoutman. Na een ‘teleurstellend’ vorig seizoen in de Tweede Divisie, die de kampioen van 2017/2018 als vijfde afsloot, is de honger naar succes weer helemaal terug in Katwijk-Noord. Oefenmeester Zoutman heeft de taak om de juiste puzzel neer te leggen en is daarom in de oefencampagne volop aan sleutelen aan een nieuwe succesformule. 

Met een vrij tevreden gezicht liep de inwoner van Velserbroek van het veld na de gewonnen oefenwedstrijd tegen het Noordwijkse SJC. De trainer had negentig minuten lang een gretige ploeg gezien en was zelf volle bak bezig met het testen van verschillende spelsystemen en formaties. Zo speelde de tweededivisionist in de eerste helft met drie aanvallers, maar werd dat concept in de tweede helft ingeruild voor een formatie met twee spitsen.

Aan opties heeft de oud-trainer van onder andere IJsselmeervogels en Quick Boys geen gebrek. De club zat in de achterhoede al ruim in de keuze, maar door het veelvuldig blessureleed van een aantal verdedigers waren de opties vorig seizoen minimaal. ,,Daardoor lijkt het alsof we ineens met heel veel nieuwe jongens spelen”, erkende Zoutman. ,,Toch missen we op dit moment nog een hoop spelers door vakanties. Die zullen de komende weken binnenstromen.”

,,Op het middenveld zoeken we nog een speler en hij is één van de twee of drie kandidaten die op ons lijstje staat.”

Ook voorin heeft de hoofdtrainer geen klagen. De ploeg miste afgelopen seizoen door blessureleed van Jordy Hilterman en de in mindere vorm verkerende Marciano Mengerink de nodige stootkracht, maar de technisch manager van de club (Cees Bruinink) bediende de oefenmeester op zijn wenken. Met Brandon Robinson (Scheveningen), Marouane Afaker (Excelsior Maassluis) en Ronald Bergkamp (RKC) kan Zoutman komend seizoen uit vele smaken kiezen. ,,Daarom is de voorbereiding altijd een interessante periode, die van mij wel wat langer mag duren. In deze fase kan je de nodige dingen testen en dat zijn we dan ook volop aan het doen.”

Creativiteit
Toch is de oud-trainer van HFC Haarlem nog niet helemaal tevreden met zijn selectie. Met name op het middenveld zou hij graag een nieuw smaakje willen toevoegen. Daar is de club op de achtergrond dan ook hard mee bezig. Zo speelde Danny van Haaren, een oud-jeugdspeler van Feyenoord, Almere City en Cambuur Leeuwarden, in de oefenwedstrijd tegen de hoofdklasser mee. De middenvelder liet een goede indruk achter en liet met name in balbezit zien wat kunnen toe te voegen aan de ploeg: creativiteit.

,,Danny heeft een goede indruk achtergelaten”, was de trainer complimenteus. ,,We gaan de komende periode bekijken hoe we de selectie verder willen invullen. Op het middenveld zoeken we nog een speler en hij is één van de twee of drie kandidaten die op ons lijstje staat.”

Geen doelstelling
De Katwijkers zijn dus een paar weken onderweg in de voorbereiding, maar de coach wilde zich nog niet teveel uitlaten over het komende seizoen. Logisch, aangezien hij nog niet met een complete groep heeft gewerkt. Toch beseft Zoutman dat Katwijk altijd om de bovenste plekken hoort te spelen.

,,Daar gaan we dan ook uiteraard voor. Als we dat ook nog eens weten te combineren met attractief en aantrekkelijk voetbal, dan ben ik helemaal tevreden. Dat laatste willen wij komend seizoen meer laten zien, want de mensen die hier langs de kant staan, moeten aan het einde van de wedstrijd toch een leuke middag hebben gehad.”

Archieffoto: Peter Teunissen

Lees ook:Achefay blijft bij Noordwijk


REACTIES OP DIT ARTIKEL

Programma & Uitslagen

Di. 22 okt.
Districtsbeker
Voorschoten '971-1Kagia *w.n.s.
Oefenwedstrijd
OFC 1-1Quick Boys
Za. 26 okt.
GVVV14.30Noordwijk
SteDoCO14.30VVSB
Ter Leede14.30Jong Almere City FC
Ajax (ama.)14.30FC Lisse
Achilles Veen14.30FC Rijnvogels
DSO14.30Valken'68
Kagia14.30Wateringse Veld
FC Oudewater14.30VVSB (zat.)
Kozakken Boys15.00Katwijk
Quick Boys15.00Scheveningen
Van Nispen (zat.)15.00Berkel
Warmunda15.00LSVV '70
Rijnsburgse Boys15.30AFC
Zo. 27 okt.
Alphense Boys14.00SJC
DOSR14.00Hillegom
Laakkwartier14.00Foreholte
Wippolder14.00Teylingen
Voorschoten '9714.00Van Nispen (zon.)