De meeste regioclubs zijn al aan de voorbereiding op het nieuwe seizoen begonnen. Vandaag stonden er liefst zes oefenduels op het programma, waaronder twee derby’s. Noordwijk klopte FC Lisse met 2-0, terwijl Ter Leede met dezelfde cijfers VVSB de baas was. Katwijk maakte een sterke indruk tegen HBS (2-0), evenals Rijnsburgse Boys tegen ADO ’20 (4-1). Quick Boys verloor van Kozakken Boys.

Katwijk – HBS 2-0 (1-0). Goals: Van Noord en Sanchez

Katwijk speelde tegen HBS zijn derde oefenduel van de voorbereiding. Na de ruime zege op ARC (5-1) en de nederlaag bij Telstar (0-2) volgde een overtuigend optreden tegen HBS, dat met de uiteindelijke marge van twee goals niet mocht klagen. Beide goals werden gemaakt door aanwinsten: Bennie van Noord scoorde in de eerste helft en Steven Sanchez Angulo in de tweede.

Noordwijk – FC Lisse 2-0 (1-0). Goals: Lomis en Splinter (strafschop)

Noordwijk verschalkte na VVSB (3-0) opnieuw een streekgenoot. FC Lisse werd op de Duinwetering met 2-0 verslagen. Marios Lomis opende al vlot de score, terwijl Maurits Splinter diep in de tweede helft vanaf de penaltystip toesloeg. Noordwijk heeft nu twee van de drie oefenduels gewonnen. Woensdag werd het onderspit gedolven tegen Feyenoord A1 (0-1). FC Lisse oefende eerder enkel tegen Telstar en won dat duel met 2-1.

VVSB – Ter Leede 0-2 (0-1). Goals: Ammerlaan en Arroyo

VVSB leed opnieuw een thuisnederlaag tegen een regioclub. Net als tegen Noordwijk (0-3) kwamen de paarsgelen tegen Ter Leede niet tot scoren. De Sassenheimers speelden hun eerste duel van de voorbereiding en verdeelden de doelpuntenproductie netjes over beide helften. Tomas Arroyo trof doel in zijn eerste wedstrijd voor Ter Leede. Vincent Ammerlaan opende in de eerste helft de score.

Rijnsburgse Boys – ADO ’20 4-1 (4-0). Goals: Ignacio (2), Tillema, Leonard

Rijnsburgse Boys deed op de Open Dag aan klantenbinding door een prima eerste helft af te leveren tegen ADO ’20. Bij rust was het al 4-0. Raily Ignacio vond tweemaal het net, terwijl ook nieuwkomers Joel Tillema en Joost Leonard doel troffen. Na de thee deed Rijnsburgse Boys het iets rustiger aan. Het was voor de Uien na de remise tegen Swansea U21 (1-1) en de nederlaag bij Hercules (3-4) de eerste oefenzege.

Quick Boys – Kozakken Boys 0-2 (0-1).

Quick Boys trapte zijn voorbereiding af met een thuisnederlaag tegen Kozakken Boys, de kampioen van de zaterdagse Topklasse. De thuisploeg kon prima partij bieden, maar kwam halverwege de eerste helft op achterstand. Vlak voor tijd verdubbelden de Werkendammers de marge.

Valken ’68 – UVS 1-5 (0-2). Goal: Noort

De eerste oefenwedstrijd onder Gerard de Geus werd voor Valken ’68 een zware bevalling. Op het eigen Duyfrak werd met 1-5 verloren van UVS, dat een klasse lager acteert. De ruststand was 0-2. Bij 0-3 redde Robin Noort de Valkenburgse eer, maar een opmaat tot een comeback was het niet. Sterker nog, de Leidenaars liepen nog verder weg.