Twee wedstrijden achter elkaar tegen een beloftenelftal. Zes punten erbij en een doelsaldo van plus zes. Net als de leeftijdsgenoten uit Rotterdam werd Jong Vitesse met drie goals verschil en een hoop wijze lessen naar huis gestuurd: 3-0. Daarmee lijkt Katwijk de code gekraakt te hebben. Geef ze geen ruimte, laat ze niet voetballen en zorg dat je zelf als eerste op voorsprong komt.

Er is al genoeg gezegd en geschreven over de beloftenelftallen in de Tweede en Derde Divisie. Toch brak Dick Schreuder deze week in een interview nog maar eens een lans voor de technisch en voetballend zo goed onderlegde teams, die voor nog meer diversiteit zorgen in de hogere regionen van het amateurvoetbal.

Tegen Katwijk in de huidige vorm bleek dat echter bij lange na niet genoeg om aanspraak te maken op een resultaat. Vanaf minuut één zat oranje-zwart bovenop geel-zwart. De jonge profs bleven daarbij de bal maar netjes rondspelen, zoals ongetwijfeld voorgeschreven door de technische staf, maar daarbij bracht het zichzelf keer op keer in de problemen.

Robbert Susan, goed voor twee van de drie Katwijkse goals, onderschepte daarbij meer ballen dan wie dan ook. ,,Je weet dat  ze een keer foutje gaan maken. Dat het balletje een keer een meter of twee links of rechts verkeerd valt. En dan weet je met mij en Paultje [Paul de Lange, red] op het middenveld dat je er tussen kunt zitten als je scherp bent. Dat was vandaag goed te zien.”

katwijk-jong-vitesse-van-den-ban-2-0                                                 Mike van den Ban schiet vlak voor rust de 2-0 binnen

Paul de Lange werd, terwijl hij naar de kant ging, uitgeroepen tot man of the match maar die eer had ook naar Susan zelf kunnen gaan. Of misschien was het eenmalig delen van de eretitel de beste oplossing geweest. Met zijn tweeën domineerden ze het totale middenveld, waardoor Mike van den Ban als een soort extra aanvaller kon fungeren.

Toch had de middag een ander aanzien kunnen krijgen wanneer de jonge Vitessenaren de score hadden geopend toen ze de kans kregen. Met name de eerste kans van de wedstrijd van de 18-jarige Kai Koreniuk, die alleen op de keeper afging, had er eigenlijk in gemoeten. Mark De Vries kon nog ternauwernood redding brengen.

,,Mark pakte hem goed”, had Kay Blokland van dichtbij gezien. “En als wij daarna snel de één en de twee-nul scoren, dan knakt er iets bij hun heb ik het idee. Dan zijn ze mentaal nog niet zo ver en dan valt het een beetje uit elkaar.” Hij krijgt bijval van zijn aanvoerder: ,,Dan weet je dat die koppies een beetje gaan hangen bij die jongens.”

De psychologisch zo belangrijke 2-0 viel vlak voor rust. En hoewel Jong Vitesse ook na rust nog wel een dot van een kans kreeeg, was de wedstrijd wel gespeeld. Helemaal toen Susan, vallend uit een corner, de 3-0 binnen kopte.

sanchez-angulo-blessureEen domper was het uitvallen van Steven Sanchez Angulo met een op ’t oog ernstige blessure

Blokland: ,,We creëerden zelf de ruimte, bleven makkelijk voetballen. Dat resulteerde in aardig wat kansen. Dan hadden we er uiteindelijk meer kunnen maken dan drie. Robbert maakte er twee, maar hij had er ook twee bij kunnen maken.”

Hattrick
Susan zelf leek inderdaad op zoek naar een hattrick maar die kwam er dus niet. ,,Ja natuurlijk, als je vandaag de kans had… De laatste minuut kan ik hem ook nog binnenkoppen. Maar goed, dat maakt ook allemaal niet zoveel uit,” berustte de aanvoerder na afloop. ,,Het maakt me geen moer uit wie ze maakt, als ze er maar in gaan. En toevallig ben ik degene die de laatste weken veel scoort. Maar dat kan straks ook zomaar weer anders zijn.”

Hopelijk voor Katwijk stokt Susans productie niet tegen GVVV. Katwijk staat nu vierde en gaat op bezoek bij de huidige nummer drie. Susan tot besluit: ,,Zij draaien een fantastisch seizoen. Maar ik denk dat wij ook in een goeie flow zitten de laatste paar weken. Het gaat een mooi potje worden.”

Katwijk – Jong Vitesse 3-0 (2-0). 28. Susan 1-0, 42. Van den Ban 2-0, 63. Susan 3-0.

Katwijk: De Vries, Van Noord, Blokland, Stam, Van Weerdenburg, De Lange (82. Aalders), Susan, Van den Ban, Plat, Mengerink (87. Biekman), Sanchez Angulo (72. Van Oijen).

Samenvatting van Katwijk TV vindt u hier

Foto’s: Aad de Winter/Bobkat.nl


REACTIES OP DIT ARTIKEL

BEDRIJF VAN DE MAAND

Programma & Uitslagen

Di. 12 nov.
Districtsbeker
SJC2-4SVC '08
Oefenwedstrijd
Katwijk6-4FC Lisse
Warmunda 3-0Ter Leede 2
Do. 14 nov.
Oefenwedstrijd
Ter Leede2-2SJC
Za. 16 nov.
Noordwijk14.30HHC Hardenberg
FC Lisse14.30SteDoCo
Sporting Leiden14.30VVSB (zat.)
ASWH15.00Quick Boys
Warmunda15.00Hazerswoude Boys
Katwijk15.30De Treffers
Koninklijke HFC15.30Rijnsburgse Boys
VVSB18.00GOES
Districtsbeker
FC Rijnvogels14.30Roda '76
Brielle14.30Kagia
Zo. 17 nov.
ASC14.00Foreholte
Van Nispen (zon.)14.00Spaarnwoude