Katwijk en Quick Boys kwamen zaterdag in oefenverband in actie tegen eerstedivisionisten. Op de Krom eindigde een treffen tegen Jong AZ onbeslist, terwijl op Nieuw Zuid het uit de Eredivisie gedegradeerde Excelsior met 0-2 te sterk was.

Bij Jong AZ kwam Sem van Duijn actie, de Katwijker verruilde recentelijk Quick Boys voor de beloften van AZ. Van Duijn dacht ook al snel te scoren, maar zijn 1-1 werd afgekeurd vanwege buitenspel. Kort daarvoor had Des Kunst de score geopend.

Regent goals na rust
In de eerste helft bleef het bij die ene goal, waarna er na rust meer goals te noteren vielen. Jong AZ nam de leiding (1-2), waarna Katwijk dertien minuten voor tijd op 2-2 kwam via Kaj van der Veldt. Jong AZ maakte er vervolgens 2-3 van, waarna proefspeler Zakaria Fatihi zich in blessuretijd op fraaie wijze onderscheidde met een fraai afstandsschot.

Excelsior efficiënt
Quick Boys had in het eerste halfuur het initiatief, maar wist daarin niet toe te slaan. Excelsior deed dat wel in het slotkwartier waarin het beter voor de dag kwam en zorgde zodoende voor een 0-2-ruststand.

Na rust waren er momenten voor beide doelen, maar werd er niet meer gescoord.

Katwijk – Jong AZ 3-3 (1-0)
Goals: Des Kunst, Kaj van der Veldt, Zakaria Fatihi

Quick Boys – Excelsior 0-2 (0-2)

Foto: Katwijk

Check ook: Overzicht voorbereiding van regioclubs uit Tweede, Derde en Vierde Divisie

POPULAIRE BERICHTEN