,,Dit is weer een zure appel’’, waren de woorden van de Katwijkse doelman Mark de Vries na afloop van de wedstrijd tegen De Treffers. Alweer het zesde gelijke spel dit seizoen en de derde keer dat Katwijk in de slotfase een voorsprong weggeeft. In de 87e minuut leek het Oktoberfest los te barsten toen Mike van de Ban de 2-1 prachtig binnenschoot. Nog geen minuut later stond de 2-2 alweer op het scorebord. Een enorme knauw voor de Katwijkse feestvreugde.

,,Dit is echt balen. We stonden heel de wedstrijd goed, ook achterin. En toch krijgen we dan zo laat weer knullig een doelpunt tegen. Het gebeurde tegen Barendrecht en tegen HHC Hardenberg ook. We moet heel de wedstrijd honderd procent gefocust zijn. Dat was vandaag weer niet zo’’, vertelde een teleurgestelde De Vries. Net als tegen Lienden domineerde Katwijk de wedstrijd opnieuw vanaf minuut één. Tot grote uitgespeelde kansen leidde dit niet, maar met name via verdediger Stefan Stam dook Katwijk vanuit standaardsituaties gevaarlijk op voor het doel van doelman Niels Kornelis. Het gevaarlijkst was Stam met een duikende kopbal, die halverwege de eerste helft snoeihard op de paal belandde.

stam-katwijk                           Keeper Niels Kornelis van De Treffers kijkt de inzet van Stefan Stam naast

Dat De Treffers niet ongevaarlijk waren liet de formatie van oud NEC-trainer Anton Janssen zien in de 33e minuut. De bezoekers leken op voorsprong te komen via Robert Mutzers, maar de aanvaller werd teruggefloten voor buitenspel. Na een eerste helft zonder echt grote kansen van beide ploegen begon de tweede helft hoopvol. Twee minuten na de thee kreeg Mike van de Ban een enorme kans om de 1-0 binnen te koppen. De middenvelder vond in plaats van het net de handschoenen van doelman Kornelis.

In de 66e minuut barstte de wedstrijd pas echt los. Katwijk kwam op een 0-1 achterstand door een rake kopbal van de boomlange spits Remy Raterink. Twee minuten later kreeg De Treffers middenvelder Bas Hendriks een rode kaart voor een harde charge op Van den Ban. Een opsteker voor Katwijk dat de rest van de wedstrijd op jacht ging naar de gelijkmaker tegen de tien man van De Treffers. Die gelijkmaker volgde vervolgens twee minuten na de rode kaart van Hendriks. Een voorzet van Marciano Aalders werd keurig binnen gekopt door verdediger Bennie van Noord. Zo leek de feestvreugde toch nog terug te keren op de Krom.
Katwijk bleef in de laatste minuten van de wedstrijd zoeken naar de voorsprong. Vanaf de voet van Van den Ban kwam deze er ook. Een bal die tussen een voorzet en een schot in zat belandden prachtig in de kruising van het doel: 2-1.

van-den-ban                              Mike van den Ban leek met een geweldige goal de zege veilig te stellen

,,Dan denken we waarschijnlijk dat we er zijn, maar zo blijkt maar weer dat kan in deze competitie niet. Het doelpunt kwam op dezelfde manier als de 1-1 tot stand. Een voorzet vanaf rechts’’. Waar Omar Hamdi bij de 1-1 vrijwel kansloos was in het kopduel tegen de lange spits Raterink, zag de verdediging er bij de 2-2 slechter uit. ,,De bal kwam voor en ik zette een stap naar voren, op dat moment schampte hij [Daniel van Straaten, red.] de bal nog. De bal viel toen zo over me heen. Nogmaals het is gewoon heel knullig en zonde. We staan heel de wedstrijd goed te voetballen en het is zonde dat je weer gelijk speelt. We krijgen vrij weinig goals tegen, alleen degene die we tegen krijgen zijn totaal onnodig. Ze vallen op een manier waar je nog meer van baalt dan normaal.’’, aldus De Vries.
Volgende week wacht koploper AFC. ,,We zijn nu aan de top van het amateurvoetbal. Er zitten geen makkelijk wedstrijden meer tussen’’, sloot De Vries af.

VV Katwijk – De Treffers 2-2 (0-0). 66. Raterink 0-1, 70. Van Noord 1-1, 87. 2-1 Van den Ban, 88. Van Straaten 2-2.

Rode kaart: 68. Hendriks (De Treffers)

Katwijk: De Vries, Hamdi, Stam, Blokland, Van Weerdenburg (75. Achefay), Aalders, Susan, Van Noord, Biekman (75. Van Oijen), Van den Ban, Mengerink.

De samenvatting van Katwijk TV vind je hier.

Tekst: Davy Klaris
Foto’s: Aad de Winter/Bobkat.nl