Ondanks het feit dat Katwijk tekenen van herstel liet zien, leed de ploeg van Anthony Correia wel de vijfde nederlaag op rij. In een hectisch duel was De Treffers met 0-1 te sterk op sportpark De Krom. Kort voor rust moesten beide ploegen met tien man verder, nadat Robbert Susan en Rick Wouters een rode kaart hadden gekregen na een opstootje.

Diezelfde Wouters had kort daarvoor De Treffers op een 0-1-voorsprong gezet vanaf de strafschopstip. Tot dan toe was de wedstrijd er vooral eentje met veel strijd en slordigheden over en weer. Katwijk kreeg vroeg in de wedstrijd mogelijkheden via Jaymilio Pinas en Des Kunst, De Treffers werd gevaarlijk via een vrije trap van Youri Loen en een inzet van Brian Sirvania.

Ravensbergen meest dreigende Katwijker
Ook na rust waren de kansen aan beide kanten op één hand te tellen. Namens Katwijk kreeg gelegenheids-linksbuiten Joey Ravensbergen de beste kansen. “De eerste moest ik met rechts nemen, die pakte de keeper goed. Die tweede kwam wel op mijn linkerbeen, dat was echt een wereldredding van hem! De telde ik al.” Ravensbergen vertelde dat de keuze om hem links voorin te posteren een tactische was. “En ik speel waar de trainer mij nodig heeft.”

Hoewel de vijfde nederlaag op rij hard aankwam bij de Krombewoners zag Ravensbergen wel aanknopingspunten. “Qua intensiteit kunnen we positief terugkijken op deze wedstrijd”, vond hij. “We hebben negentig minuten gas gegeven en hadden vanmiddag absoluut meer verdiend.” De slotconclusie was echter dezelfde als de afgelopen vier wedstrijden. “Het draait uiteindelijk allemaal om het resultaat en dat was vandaag ook weer klote.”


Na afloop sprak onze verslaggever Henk Kasius namens mediapartner RTV Katwijk ook met Des Kunst. Beluister dat audio-interview hieronder:


Tekst en interview: Henk Kasius
Foto: Kees Jonker

Lees ook: Nederlagen voor Katwijk, Rijnsburgse Boys, Noordwijk en FC Lisse

POPULAIRE BERICHTEN