VOUD, zo heette het feest dat de selectie van Katwijk zaterdag na de wedstrijd tegen ONS Boso Sneek in de kantine organiseerde. De dresscode was ‘zo VOUD mogelijk’. De spelers van Katwijk meldden zich gedoucht en opgefrist, maar in hun wedstrijdkloffie hadden ze ook niet misstaan. Want hoewel het spel tegen Sneek heel aardig oogde, gingen er toch een aantal cruciale dingen fout of zoals ze op de Krom zeiden: voud. De uiteindelijke puntendeling (2-2) voelde aan als een nederlaag. 

Robbert Susan stond later op de avond ingeboekt als zanger, net als persman Huug Ouwehand. Maar zijn hoofd stond er even na half vijf totaal niet naar. De stoom kwam nog net niet uit zijn oren. Susan deed geen enkele moeite om zijn boosheid te verhullen. Woedend was de middenvelder. ,,Schandalig dat we deze wedstrijd niet hebben gewonnen”, tierde Susan. ,,Dit komt wel even aan.”

Alle ingrediënten om er een knalfeest van te maken, leken aanwezig. Katwijk had kort na rust eindelijk het grote overwicht in de score uit kunnen drukken (2-1), en leek op weg naar een grote uitslag. Bovendien beleefde concurrent Excelsior Maassluis een moeizame middag tegen Rijnsburgse Boys, dat uiteindelijk met een punt vertrok. De rode loper richting de titel lag uit, maar de koploper struikelde en schoot zichzelf in de voet. Katwijk verstierde op zijn eigen party de feestvreugde.

Niet meer opbrengen
Twee minuten voor tijd kreeg Katwijk de rekening gepresenteerd via de gelijkmaker van Ale de Boer. Susan vond dat zijn ploeg het onheil over zichzelf had afgeroepen. ,,Normaal zetten we volle bak druk, ook bij balverlies. Maar na de 2-1 zakten we gewoon veel te ver weg. We konden het niet meer opbrengen om duels te spelen. Het was te statisch, er was geen diepgang meer. Bij de 2-2 mocht die jongen zo doorlopen. Daar gingen ook weer fouten van ons aan vooraf.”

Het apathische Katwijk in de slotfase was geen schim meer van de ploeg die een uur lang zeer acceptabel voetbalde. Katwijk rechtte de rug na de vroege 0-1 van Sneek. Yume Ramos mocht vanaf elf meter aanleggen na een opzichtige overtreding van Michiel van Dam bij een vrije trap. Atam Koroglu zat met zijn vingertoppen aan de inzet van Ramos, maar kon de openingstreffer niet voorkomen.

Katwijk drukte vervolgens stevig het gaspedaal in. Het was een klein wonder dat er halverwege door de ploeg van Dick Schreuder nog niet was gescoord. Zeker vijf riante kansen werden om zeep geholpen.

Zure nasmaak
In het eerste kwartier na rust werd orde op zaken gesteld. Jeffrey Jongeneelen tekende voor de gelijkmaker en Van Dam voor de 2-1. Laatstgenoemde poetste met een simpele intikker de zure nasmaak van zijn negatieve rol bij de 0-1 weg. Het thuispubliek van Katwijk ging er even goed voor zitten, want het spel was die in fase wervelend, mede door de straffe wind inmiddels in de rug.

Maar toen de voorsprong eenmaal was verkregen, zakte Katwijk weg en leek angst de ploeg te regeren. Het leidde drie minuten voor tijd tot de gelijkmaker van Sneek, de ploeg die gezien de kansenverhouding al dood en begraven had moeten zijn. Heel even leek Katwijk alsnog de zege te pakken, maar een volley van Susan spatte in blessuretijd uiteen op de lat. Ja, het was zo’n middag.

,,Verschrikkelijk”, baalde Susan. ,,Ik had er wel vier kunnen maken.” De Oegstgeestenaar kon er met zijn pet niet bij. ,,Laten we het erop houden dat wij op 4-1 hadden moeten staan en dan druk ik me nog voorzichtig uit. Dan denken zij niet eens meer aan een punt. We hielden hun in leven en Sneek pakte zijn kans met beide handen.”

Katwijk – ONS Boso Sneek 2-2 (0-1). 4. Ramos 0-1 (strafschop), 49. Jongeneelen 1-1, 57. Van Dam 2-1, 87. De Boer 2-2

Katwijk: Koroglu, Hamdi, Van Noord (90+2. De Jel), Stam, Van Dam, De Lange, Susan, Sanchez Angulo, Van Oijen (85. Olsthoorn), Jongeneelen, Sterling (85. Aalders)

Foto: Orange Pictures

[youtube id=”VTPjdPm4hFQ” width=”620″ height=”360″]


REACTIES OP DIT ARTIKEL

Programma & Uitslagen

Di. 20 aug.
Oefenduels
Valken '680-1DEM 2
Teylingen 2-0Kagia
Van Nispen (zat.)2-1FC Lisse 2
Wo. 21 aug.
Oefenduels
ARC4-0Foreholte
Do. 22 aug.
Oefenduels
Hoofddorp5-1Hillegom
Za. 24 aug.
Scheveningen14.30Katwijk
Ter Leede14.30VVSB
Hoek14.30FC Lisse
Rijnsburgse Boys15.00De Treffers
Quick Boys15.30Noordwijk
Oefenduels
Noordwijk 210.30Van Nispen (zat.)
FC Rijnvogels11.30SJC
Valken '6812.00Excelsior Maassluis 2
Kagia14.30VVSB (zat.)
Teylingen15.00Ter Leede 2
Zo. 25 aug.
Oefenduels
Hillegom14.00ZSGOWMS
Van Nispen (zon.)14.00Onze Gazellen