Katwijk is het seizoen met winst van een streekderby begonnen. Ondanks een achterstand bij rust wonnen de oranjehemden met 3-1 van FC Lisse.

De Lissenaren hadden hun zaakjes de eerste helft redelijk voor elkaar. De ploeg van Richard van Heulen hield de gelederen zeer gesloten en kwam via Justin van der Putten na 24 minuten zelfs op voorsprong. De vleugelaanvaller knikte een voorzet vanaf links binnen: 0-1.

Voor de openingstreffer had Lisse-doelman Richard de Groot zijn oude club al een aantal keer van scoren afgehouden en dat deed de uitblinker in het restant van de eerste helft nog een aantal keer. Mede daardoor ging FC Lisse met een verrassende voorsprong rusten.

Debutanten doeltreffend
In de tweede helft stelde Katwijk orde op zaken, met dank aan twee debutanten. Danny Bakker schoot al vroeg de gelijkmaker binnen, waarna Sietse Brandsma er halverwege de tweede helft 2-1 van maakte. De spits rondde met het hoofd af, een beetje op vergelijkbare positie als Van der Putten in de eerste helft. Kort voor en kort na die goal was Lisse gevaarlijk via Max Hudepohl, maar zonder succes.

De mooiste treffer van de middag kwam uiteindelijk op naam van Robbert Susan. De Katwijk-captain volleerde een verlengde voorzet elf minuten voor tijd knap met rechts in de verre hoek: 3-1. De thuisploeg kreeg daarna nog mogelijkheden om de score verder op te voeren, maar slaagde daar niet in.

Katwijk – FC Lisse 3-1 (0-1)
Goals: Danny Bakker, Sietse Brandsma, Robbert Susan (Katwijk), Justin van der Putten (FC Lisse)

Foto: Orange Pictures

Lees ook: Kunst heeft vertrouwen in ‘nieuwe’ Katwijk: ‘Goede spelers vinden elkaar blindelings’
Check ook: Tamerus over Katwijk-aanwinst Brandsma: ‘Als dat lukt, dan denk ik zeker dat hij er 20 of 25 kan maken’


POPULAIRE BERICHTEN