Veel muziekliefhebbers kunnen eindeloos luisteren naar hetzelfde deuntje. Voor liefhebbers van vv Katwijk klinkt het deuntje dat hun club sinds begin oktober ten gehore brengt echter al vrij eentonig. Hoewel nog altijd ongeslagen en dus ook verschoond gebleven van een echt grote valse noot, was de uitvoering in het negende optreden opnieuw niet helemaal perfect. Orkestmeester Schreuder zag zijn leerlingen via een 1-1 gelijkspel bij AFC het podium, dat deze zaterdagmiddag Sportpark Goed Genoeg heette, opnieuw niet ongeschonden verlaten.

De benaming ‘Niet Goed Genoeg’ was ook dit keer passender geweest voor de bezoekers. Dat bleek eveneens uit het commentaar na afloop dat weinig nieuwe inzichten gaf. Goalie Mark de Vries, die aangaf achterin de orkestbak een rustige middag te hebben beleefd, had zijn medespelers opnieuw zien heersen. De broodnodige uithalen in de vorm van goals ontbraken ook dit keer en dat vormde een smet op het optreden van zijn team. ,,Net als in de voorgaande wedstrijden geven we nauwelijks iets weg. Maar toch slaagt de tegenstander er in de omschakeling in om uit slechts een paar mogelijkheden een goal te produceren. En omdat we zelf niet goed genoeg met de kansen omgaan krijgen we daarvoor voor de zevende keer de rekening gepresenteerd in de vorm van een gelijkspel. Dat mag je best zuur noemen. Het was eigenlijk weer het oude liedje vandaag”, aldus De Vries die hiermee geheel in stijl bleef.

de-vries-afc-katwijk,,Het draait nog altijd om de doelpunten. Daarin schieten we duidelijk nog tekort”

 ,,Zowel bij de 1-0 als de 1-1 vergeten we weg te lopen”, vervolgde de doelman die zijn ploeg er vanaf de aftrap bovenop zag klappen. Dat leverde mogelijkheden op, maar alleen Marciano Mengerink slaagde erin om daaruit na een klein halfuur munt te slaan. De 1-0 na een flitsende Katwijkse aanval mocht halverwege dan ook een schamele afspiegeling genoemd worden van de krachtsverhoudingen binnen de lijnen. Maar omdat de thuisploeg nauwelijks van zich had doen spreken leek dat op dat moment slechts bijzaak.

AFC pakte de zaken na de thee echter wat energieker aan. Dat leverde ook een kans op voor de thuisploeg, waarbij De Vries echter kordaat optrad. ,,En ook in die fase krijgen we kansen en dan staat het na een uur toch zomaar gelijk”, verbaasde De Vries zich. ”Nadat wij een kans laten liggen gaat het even mis en kunnen we helemaal opnieuw beginnen.”

stam-valt-uitEen geblesseerde Stefan Stam laat zich vervangen

Boosdoener was in dit geval de rappe Matthijs Jesse die in de omschakeling mocht opstomen richting De Vries, waarna de goalie het nakijken had. Op dat moment had Stefan Stam met een kuitblessure al moeten afhaken, waarna Marciano Aalders zijn plek innam bij de ploeg die vervolgens op jacht ging naar een hernieuwde voorsprong. En het moet gezegd, ook in de daaropvolgende fase had Katwijk het duel alsnog in haar voordeel kunnen beslissen. Maar omdat zowel Marciano Mengerink als Mike van den Ban en Donny van Oijen het laatste zetje niet konden geven bleef ook dit keer de derde seizoenszege uit. Tot teleurstelling van De Vries en zijn ploeggenoten. ,,Natuurlijk is het seizoen nog lang en zijn we nog steeds ongeslagen, maar al die gelijke spelen tikken niet echt aan. Na de winst bij FC Lienden dachten we even het euvel te hebben overwonnen. Dat is helaas niet het geval. Je kunt dominant spelen wat je wilt, maar het draait nog altijd om de doelpunten. Daarin schieten we duidelijk nog tekort.”

 AFC-Katwijk 1-1 (0-1). 26. Mengerink 0-1, 60. Jesse 1-1

 Katwijk: De Vries, Hamdi, Stam (51. Aalders), Blokland, Van Weerdenburg,  Achefay (71. Arnoldus), Susan, Van Noord, Van Oijen), Van den Ban, Mengerink.

Foto’s: Aad de Winter/Bobkat.nl

 


REACTIES OP DIT ARTIKEL

Programma & Uitslagen

Bewerken
Di. 17 sept.
Oefenduel
Quick Boys6-2TOGB
Za. 21 sept.
Katwijk0-0Quick Boys
FC Lisse2-4VVSB
FC Rijnvogels3-1Rijsoord
HVC'101-0Valken '68
Soccer Boys1-2Kagia
VVSB (zat.)5-1Nieuwkoop
Rijnsburgse Boys1-1Jong Volendam
ONS Sneek3-3Ter Leede
Van Nispen (zat.)3-1DoCoS
SJC (zat.)2-0Warmunda
TEC1-1Noordwijk
Zo. 22 sept.
SJC3-2Quick '20
Hillegom5-1ASC
Foreholte3-2RKDEO
Altior1-3Teylingen
VSV1-1Van Nispen (zon.)