Op sportpark Panhuis schotelden GVVV en Katwijk het publiek een typische 0-0 wedstrijd voor. Waar de bloedeloze remise bij het ingaan van de slotfase al bijna met zekerheid op het wedstrijdformulier kon worden ingevuld, sloeg de thuisploeg alsnog keihard toe. Een rake kopstoot van Patrick Heesakkers deed het blauwe gedeelte van de Panhuis ontploffen, waarna Katwijk nog tevergeefs op zoek ging naar de verdiende gelijkmaker.

,,Nee, de aansluiting verliezen we door deze nederlaag niet, maar we waren natuurlijk beter af geweest met een puntje”, zette Bennie van Noord  de onnodige nederlaag in het juiste perspectief. ,,Er was eigenlijk niets aan de hand, maar door een moment van onachtzaamheid geven dat ene punt toch nog weg.”

Veel viel er niet af te dingen op de zienswijze van Van Noord. Op dat moment probeerde Katwijk de schade die het had opgelopen te repareren, maar dat lukte ondanks een goede mogelijkheid voor Marciano Mengerink niet meer.

,,De goede reeks waar we aan bezig waren, dertien punten uit vijf duels, is abrupt onderbroken.”

En dat alles na een duel dat voor de pauze maar niet wilde ontbranden. GVVV wachtte rustig af op de dingen die gingen komen. Het gunde Katwijk het balbezit, maar door de slordigheden in het spel van de formatie van Dick Schreuder leidde dat nauwelijks tot mogelijkheden voor de goal van Johan Jansen. En omdat ook diens collega Mark de Vries, op een inzet van Robin Mulder na, nauwelijks op de proef werd gesteld, bleef het voor 1.200 toeschouwers bij een weinig verheffend schouwspel tussen de nummers twee en vier van de Tweede Divisie.

Moment
Daar kwam na de thee verandering in. Katwijk schakelde een tandje bij waardoor het duidelijk de bovenliggende partij was. Het onderdeel scoren ging de oranjehemden echter heel wat minder gemakkelijk af. ,,We misten daarin de nodige creativiteit en dat heeft ons opgebroken vandaag’’,  haalde Van Noord  het Katwijkse euvel naar boven.  ,,De beslissende eindpass ontbrak bij ons.”

Daarbij bleef het in de omschakeling oppassen geblazen voor Katwijk. Robin Mulder liet ook een tweede mogelijkheid aan zich voorbijgaan door na ruim een uur net naast te mikken, waarna Katwijk met Omar Hamdi voor de geblesseerd uitgevallen Robbert Susan de duimschroeven nog wat verder aandraaide.

Schoten van Bennie van Noord en Marciano Mengerink leverden niets op, terwijl Stefan Stam bij de tweede paal een teentje te kort kwam. Van Noord: ,,En dan letten we bij een ingooi even niet op en kan die voorzet er alsnog komen. Een bal die lang onderweg is wordt vervolgens bij de tweede paal tot de winnende treffer gepromoveerd. Dan zit er nog meer één ding op, alles of niets.”

Onderbroken
Het werd dat laatste voor Katwijk in een slotfase waarin GVVV met ziel en zaligheid de kostbare voorsprong over het laatste fluitsignaal heen sleepte. Voor Bennie van Noord desondanks geen reden om bij de pakken neer te zitten. ,,Jong AZ kan weer wat verder weglopen, maar daarachter blijven we ondanks deze nederlaag toch meedoen. De goede reeks waar we aan bezig waren, dertien punten uit vijf duels, is abrupt onderbroken. Het is aan ons om volgende week tegen Spakenburg te laten zien, dat het bij een incident blijft.”

GVVV-Katwijk 1-0 (0-0). 82. Heesakkers 1-0

Katwijk: De Vries, Van Noord, Blokland, Stam (84. Achefay), Van Weerdenburg, De Lange, Susan (63. Hamdi), Van den Ban, Arnoldus (84. Van Oijen), Mengerink, Plat.

Foto: Orange Pictures

De samenvatting van Katwijk TV vindt u hier.


REACTIES OP DIT ARTIKEL

BEDRIJF VAN DE MAAND

Programma & Uitslagen

Di. 12 nov.
Districtsbeker
SJC20.00SVC '08
Oefenwedstrijd
Katwijk20.00FC Lisse
Warmunda 20.00Ter Leede 2
Do. 14 nov.
Oefenwedstrijd
Ter Leede19.00SJC
Za. 16 nov.
Noordwijk14.30HHC Hardenberg
FC Lisse14.30SteDoCo
Sporting Leiden14.30VVSB (zat.)
ASWH15.00Quick Boys
Warmunda15.00Hazerswoude Boys
Katwijk15.30De Treffers
Koninklijke HFC15.30Rijnsburgse Boys
VVSB18.00GOES
Districtsbeker
FC Rijnvogels14.30Roda '76
Brielle14.30Kagia
Zo. 17 nov.
ASC14.00Foreholte
Van Nispen (zon.)14.00Spaarnwoude