Katwijk voert na zaterdag alleen de ranglijst van de Hoofdklasse B aan. De ploeg van Dick Schreuder won tegen XerxesDZB (3-0) ook zijn derde wedstrijd en zag medekoploper Zwaluwen verliezen tegen Quick Boys. ,,Onze enige vijand zijn we zelf”, stelt een zelfbewuste Marciano Mengerink, die twee goals maakte.

,,De eerste helft hadden we het moeilijk”, analyseert Mengerink. ,,Niet alleen het team, ik ook. Het was onvoldoende. Xerxes liet zich ver inzakken, maar voetbalde ook niet verkeerd. We hadden verwacht dat ze alleen maar lange ballen in de hoeken zouden spelen. Dat deden ze ook wel, maar ik vond dat ze achterin en op het middenveld ook vrij aardig voetbalden.”

Op slag van rust brak aanvoerder Michiel van Dam de ban. In een flitsend openingskwartier na rust voerde Mengerink met twee goals de score op. ,,Eentje was volledig op het conto van Donny van Oijen te schrijven. Die gaf vanuit een moeilijke hoek de bal puntgaaf voor en ik hoefde hem alleen maar binnen te tikken. De andere was een ingestudeerde vrije trap.”

Veel kwaliteit

Mengerink, de clubtopscorer, voelt zich als een vis in het water bij Katwijk. ,,De kwaliteit druipt ervan af”, constateert hij. ,,Een aantal spelers is zo goed, dat is enorm lekker voetballen. Neem Susan, Jongeneelen en Van Oijen. Maar Joost Leonard doet het bijvoorbeeld ook heel goed in de punt van de aanval.”

,,We moeten zorgen dat we scherp blijven”, vervolgt Mengerink. ,,We hebben een heel goede ploeg, maar er is meer nodig dan vijftien of zestien goede voetballers. Alle 23 spelers en met de staf meegerekend dertig man moeten we alles geven. Iedere week moeten we de tegenstander onder druk zetten en onze wil opleggen. Niemand mag verzaken. Als we daarin slagen, zijn wijzelf eigenlijk onze enige vijand.”

Archieffoto: Aad de Winter/www.bobkat.nl


REACTIES OP DIT ARTIKEL

Programma & Uitslagen

Di. 10 sept.
Oefenduels
Rijnsburgse Boys4-2VVSB
Noordwijk3-1SJC
Katwijk8-2DEM
Hillegom5-1Kagia
Za. 14 sept.
Noordwijk5-1ASWH
Excelsior Maassluis1-4Katwijk
Barendrecht0-2FC Lisse
Ter Leede3-2Hoek
FC 's-Gravenzande0-1FC Rijnvogels
Quick Boys 0-2Kozakken Boys
IJsselmeervogels1-1Rijnsburgse Boys
Districtsbeker
Valken' 683-3Forum Sport
VVSB (zat.)1-3Zevenhoven
Legmeervogels3-5Kagia
Van Nispen (zat.)2-3Zandvoort
Warmunda3-5KSD-Marine
Zo. 15 sept.
HBS1-0SJC
Districtsbeker
Hillegom2-4HBC
ROAC0-0Foreholte
Teylingen0-2VUC
Van Nispen (zon.)3-1REMO