‘Een ezel stoot zich in het algemeen geen tweemaal aan dezelfde steen’. Van dit aloude gezegde blijkt vv Katwijk zich dit seizoen weinig tot niets aan te trekken. Voor de zoveelste maal in deze voetbaljaargang verspeelde de equipe van Dick Schreuder in de ultieme slotfase twee kostbare punten. Dit keer was het op bezoek bij UNA opnieuw raak, of liever gezegd mis, voor de oranjehemden. Waar de mogelijkheden voor het opscheppen lagen om ook na de 1-2 verder weg te lopen zag Katwijk de gastheren op de valreep langszij komen.

Tot nu toe hebben we dit seizoen acht punten verspeeld in de slotfase”, stelde een ontgoochelde Marciano Mengerink na afloop vast. Daarbij trok de spits het boetekleed ongevraagd ook zelf aan. ,,Natuurlijk doen we het als team niet goed, maar je moet daarbij ook naar jezelf kijken. Zij komen drie keer voor de goal en scoren tweemaal. Juist op dat onderdeel schieten we ook vandaag weer te kort. Met alle vervelende gevolgen van dien. Ik weet dat het een keer kan gebeuren, maar ons overkomt dit wel erg vaak.”

,,Weer gebeurt het bij het scheiden van de markt. Ongelofelijk dat we het zo weggeven”

Berouw kwam ook dit keer na de zonde. En dat terwijl Katwijk al direct na de aftrap uit een hoekschop van Stefan Plat via Kay Blokland toesloeg. De 0-1 was echter geen lang leven beschoren. Acht minuten later kwamen de gastheren, eveneens uit hoekschop, via Niek van Boekel alweer langszij. Vervolgens gunde UNA de bezoekers de bal en het speelveld, rustig afwachtend op de dingen die gingen komen. Dat waren vooral mogelijkheden voor Katwijk, maar 1-op-1 met UNA-goalie Stoskovic raakte Marciano Mengerink de sluitpost en wisten ook Mike van den Ban en Steven Sanchez Angulo in kansrijke positie het net niet te vinden.

Ongelofelijk
Toch leek het in Noord-Brabant goed te komen voor Katwijk dat na een uur via captain Robbert Susan opnieuw op voorsprong kwam. Katwijk, dat alleen iets te vrezen had bij een vrije trap van Jeroen Stottelaar die net over de kruising verdween, zag vervolgens Marciano Mengerink het houtwerk raken, terwijl Mike van den Ban de goal maar net op de verkeerde plaats zocht. ,,Nadat er door UNA ook nog een inzet van Stefan Stam van de lijn wordt gehaald, gebeurt het toch nog bij het scheiden van de markt”, treurde Mengerink over de late en niet meer verwachte gelijkmaker. ,,Ongelofelijk dat we het zo weggeven.”

De 2-2 van Niek van Boekel, die uit een moeilijke positie knap raak schoot, wierp voor Katwijk een smet op een wedstrijd die ook dit keer drie punten had moeten opleveren. ,,De overwinning ontgaat ons opnieuw. Het is het intussen een bekend verhaal. Ook al speelden we vandaag niet al te best, toch zijn we de betere ploeg. Maar dan moet je jezelf wel belonen. Nu stap je voor je gevoel als verliezer van het veld. We dachten weer in een flow te zitten, maar dan krijg je dit en dat mogen we ons allemaal aanrekenen. Zowel voor- als achterin vergeten we het elftal aan de overwinning te helpen. Ik blijf het zeggen, dit is echt ongelofelijk.”

UNA-Katwijk 2-2 (1-1). 2. Blokland 0-1, 9, Van Boekel 1-1, 60. Susan 1-2, 90. Van Boekel 2-2

Katwijk: De Vries, Hamdi, Stam, Blokland, Van Weerdenburg, Van Noord, Susan, Plat (80. Van Oijen), Van den Ban (90+2 Achefay), Mengerink, Sanchez Angulo (86. Arnoldus)

Archieffoto: Aad de Winter


REACTIES OP DIT ARTIKEL

Programma & Uitslagen

Zat. 12 okt.
Noordwijk 1-3Excelsior Maassluis
FC Lisse 4-1ONS Sneek
DOVO 1-1Ter Leede
FC Rijnvogels 2-1Capelle
Kagia 1-3Valken'68
UVS 2-0Van Nispen (zat.)
Alphia 1-3VVSB (zat.)
Warmunda 3-2Bernardus
Koninklijke HFC 1-0Quick Boys
HHC Hardenberg 3-3Rijnsburgse Boys
TEC 1-0Katwijk
VVSB 2-2VVOG
Zon. 13 okt.
SJC 3-0Leonidas
Altior 1-2Hillegom
DOSR 1-2Foreholte
Wilhelmus 2-3Teylingen
Van Nispen (zon.) 0-0WVC