Katwijk is dinsdagavond verrassend uitgeschakeld in de achtste finale van de Districtsbeker. De soevereine koploper van de Hoofdklasse B verloor op eigen veld na strafschoppen van zaterdagderdeklasser SC Feyenoord. Ter Leede ging wel door door na een knappe 1-0 zege bij topklasser Excelsior Maassluis.

Katwijk-coach Dick Schreuder zag de bekerwedstrijd tegen de koploper van de zaterdagse Derde Klasse D als een uitgelezen kans om zijn reserves uit te testen. Niemand van de basiself startte zaterdag tegen Kloetinge (2-1) in de basis. Met namen als Jeffrey Jongeneelen en Danny Guijt kon echter moeilijk van een B-garnituur worden gesproken.

Katwijk kwam na 23 minuten op voorsprong via Donny Rijnink. Feyenoord liet zich echter niet kennen en nam een 1-2 voorsprong. Vlak voor de thee tekende Jongeneelen voor de vierde treffer van de eerste helft. In de tweede helft volgde een ware belegering van het Rotterdamse doel, maar een treffer bleef uit. In de strafschoppenserie trok Katwijk aan het kortste eind. Jos Janssen miste de beslissende strafschop.

Matchwinner Schreurs

Ter Leede-coach Henk Wisman voerde drie wijzigingen door ten opzichte van de gewonnen derby tegen Noordwijk (2-0). Het bleek voldoende om Maassluis, de nummer voorlaatst van de Topklasse, te beteugelen. Na dertien minuten zorgde Tony Schreurs voor de 0-1. De aanvaller groeide uit tot matchwinner, want er werd niet meer gescoord.

De Bollenstreek is in ieder geval met twee clubs vertegenwoordigd bij de laatste acht. FC Rijnvogels en Noordwijk treffen elkaar zaterdag op de Kooltuin. Mogelijk komt er nog een derde bij. Quick Boys gaat op bezoek bij FC ’s-Gravenzande.

Oefenduel

Quick Boys oefende overigens tegen Valken ’68. Dat werd na een 0-1 ruststand (goal Sven Boonstoppel) uiteindelijk 4-1. Maarten Woudenberg, Jeroen Ketting en Stefan van der Plas tilden de stand naar 3-1. Het vierde doelpunt was een eigen treffer.