Katwijk heeft vriend een vijand verrast met het aantrekken van spits Roland Bergkamp. Hij komt over RKC Waalwijk, waarmee hij dinsdag naar de Eredivisie promoveerde. Daar liep zijn contract af. Bergkamp heeft een tweejarig contract ondertekend op De Krom, met vanuit de club een optie voor een derde seizoen.

Bergkamp is ‘pas’ 28 jaar en speelde bijna 250 wedstrijden in het betaalde voetbal. De spits is vader van een dochter en wil graag aan z’n maatschappelijke carrière gaan werken. De 1.96 lange aanvaller uit Berkel en Rodenrijs is een hardwerkende, balvaste en fysiek sterke centrumspits.

Carrière
Voor hij bij RKC speelde doorliep de twintiger de jeugdopleiding van Excelsior Rotterdam. In seizoen 2009/2010 debuteerde hij in het betaalde voetbal en promoveerde hij met de Rotterdammers naar de Eredivisie. Daar vormde hij met Guyon Fernandez een gevaarlijke spitsenkoppel in het team van Alex Pastoor. Hij verdiende er een mooie transfer mee naar Engeland en kwam zowel uit voor Brighton & Hove als voor Rochdale. Daarna keerde hij via VVV, FC Emmen en Sparta Rotterdam terug bij RKC Waalwijk. Zaterdag kwam hij nog uit in de play-offs om promotie naar de Eredivisie.

VV Katwijk 2019 / 2020

Blijft: Robbert Susan, Kay Blokland, Bart Sinteur, Steven Sanchez Angulo (allen tot medio 2021), Marciano Mengerink, Ricardo Kieboom, Mark de Vries, Jan-Willem Tesselaar, Guus van Weerdenburg, Raoul Esseboom, Omar Hamdi, Joey Jongman, Jan Zoutman (trainer), Jordy Hilterman, Mike van den Ban, Michiel van Dam, Bennie van Noord

Nieuw: Edin Bibuljica (Katwijk 2, per direct), Rick van der Meer (Jong FC Utrecht, per direct), Marouane Afaker (Excelsior Maassluis), Lars van IJzendoorn (Alphense Boys, jeugd), Brandon Robinson (Scheveningen), Roland Bergkamp (RKC Waalwijk)

Vertrekt: Jack van den Berg (hoofdtrainer, per direct), Thomas Duivenvoorden (assistent-trainer, SV Den Hoorn), Petrit Hoxhaj (ACV Assen), Kilian Berkhout (Excelsior Maassluis, per direct), Jessie Vink (Alphense Boys), Sten Vreekamp (onbekend), Norair Mamedov (OFC Oostzaan), Damiano Schet (GVVV)

Foto: vv Katwijk

Lees ook: ‘Alkemade: ,,We hadden één hand op de beker”‘


REACTIES OP DIT ARTIKEL

Programma & Uitslagen

Za. 15 jun.
Sp. Duinwetering
DoCoS5-1VVSB (zat.)