Na afloop van de met 3-1 gewonnen wedstrijd tegen SHO was Katwijk-speler Kevin Sterling niet helemaal tevreden. ,,Ik had er nog wel eentje meer moeten maken in de tweede helft.” De aanvaller mocht in de basis beginnen na afmelding van de zieke Donny van Oijen. Sterling greep die kans met beide handen aan. Hij forceerde direct vanaf het fluitsignaal een penalty, die de 2-1 opleverde, en bepaalde zelf de eindstand op 3-1.

De coach van SHO, Jeroen Rijsdijk, kampt al enige tijd met blessures. Sterkhouder Molhoek is per direct gestopt. Geert Bakker was niet fit en Brian Monster blesseerde zich op de training. Rijsdijk was vooraf reëel. ,,Deze wedstrijd zie ik als David tegen Goliath. En jij weet ook dat David kan winnen van Goliath. Maar je moet niet vergeten dat ik een aantal spelers niet tot mijn beschikking heb. Het zou niet gek zijn als we het vandaag lastig krijgen. In het voetbal weet je dat alles kan. dus we zien wel waar we uitkomen.”

Schrik vrij

Het zag er de eerste helft niet eens ongunstig uit voor SHO. Echt moeilijk had de ploeg van Rijsdijk het niet. Katwijk begon goed, maar na een kwartier zakte het wat in. SHO kwam er zelfs uit, als Katwijk daar de ruimte voor gaf. Dat leverde SHO nog de mooiste kans op. Robin Ringelenberg schampte de paal en Katwijk kwam met de schrik vrij.

Iedereen die dacht dat er de eerste helft niet gescoord zou worden, kwam bedrogen uit. Een te hard teruggeschoten terugspeelbal van Michiel van Dam bracht de ploeg uit Oud-Beijerland op voorsprong. Keeper Atam Koroglu perste er nog een sprint uit, maar het leed was al geschied 0-1. SHO kon niet lang nagenieten van het presentje van Van Dam. In dezelfde minuut werd de stand alweer gelijkgetrokken.  Topscorer Marciano Mengerink schoot zijn elfde seizoenstreffer binnen: 1-1. Katwijk gaf zo SHO een tikje mee in de rust.

De tweede tik volgde snel. Vanaf de aftrap brak Sterling door en hij werd onderuit gehaald. Robbert Susan voltrok het vonnis vanaf de stip: 2-1. Daarna was het verzet van SHO gebroken. Katwijk schroefde het tempo op, nam de regie in handen en gaf die niet meer weg. Rond de 54e minuut volgde de definitieve genadeklap. Sterling schoot van buiten het zestienmetergebied schitterend raak: 3-1.

Gretig

Sterling: ,,De tweede helft startten we explosief. We kregen terecht een penalty toen ik werd neergehaald. Robbert schoot hem uitstekend binnen. Een tiental minuten later schoot ik zelf de 3-1 binnen. Ik raakte de bal perfect en zag de bal er schitterend ingaan. Ja, dat gaf me een heerlijk gevoel. Ik ben gretig.”

,,Vandaag mocht ik in de basis beginnen omdat Donny ziek thuis was gebleven”, vertelt Sterling, die afgelopen week zijn contract verlengde. ,,Ik was vanaf het begin gefocust om te laten zien wat ik kan. Ik speel in een prima elftal met uitstekende voetballers. Ik ben blij dat ik hier speel. Het was even wennen, maar ik voel mij hier volledig thuis. Ik ga voor een basisplek. Feit is wel dat de concurrentie hier moordend is. Geen probleem. Ik heb veel gesprekken met onze trainer en dat steunt me enorm.”

Zo won Katwijk ook deze wedstrijd en mag het zich al Herbstmeister noemen. Wie stopt de ploeg van Schreuder die enkel een keer gelijkspeelde tegen RVVH? De andere tien wedstrijden werden in winst omgezet. Volgende week wacht een directe concurrent: Zwaluwen. De Vlaardingers kunnen enkel bij winst de competitie nog spannend maken. Bij verlies wordt het verschil twaalf punten.