Katwijk versterkt de selectie komend seizoen met een Japanse aanvaller. Keina Yamaguchi komt over van de zaterdagamateurs van Ajax. De 22-jarige linksbuiten speelt inmiddels zo’n vier jaar in Nederland.

Van de huidige selectie van Katwijk vertrekken vier aanvallers: Kilian van Mil gaat een Deens avontuur aan, Alljereau Mercera wordt uitgeleend aan FC Rijnvogels en Ahmed El Azzouti en Mukhtar Suleiman vertrekken naar Spakenburg.

Extra offensieve mogelijkheden
Met Sietse Brandsma (Kon. HFC), Matthijs Hardijk (HHC Hardenberg) en Ruben Doesburg (ADO ’20) zijn al offensieve aanwinsten vastgelegd, maar de komst van Yamaguchi geeft weer extra mogelijkheden, zo vertelt technisch manager Cees Bruinink.

“Keina is enorm ambitieus en gedreven om bij VV Katwijk aan te sluiten en zich door te ontwikkelen. Hij beschikt over een uitstekende techniek en werklust en heeft individuele kwaliteiten die een wedstrijd kunnen openbreken. Keina weet dat de stap naar onze eerste selectie groot zal zijn. Echter, met zijn leeftijd mag hij ook in ons sterke O23-elftal uitkomen. We geloven in zijn doorzettingsvermogen maar hij weet met de optie van O23 dat hij genoeg speelminuten gaat maken.”

Yamaguchi speelde zich zo’n vijf jaar geleden op een internationaal toernooi bij Feyenoord in de kijker van Nederlandse clubs. Hij sloot aan bij Excelsior O19, om het seizoen daarna naar Willem II te verhuizen. In Tilburg kwam hij zowel in de O19 als O21 uit. Afgelopen seizoen speelde de in Rotterdam woonachtige aanvaller in de Vierde Divisie voor Ajax Zaterdag.

Foto: Katwijk

Lees ook: Mercera over stap naar FC Rijnvogels: ‘Als betere speler terugkeren naar Katwijk’

POPULAIRE BERICHTEN