Katwijk versterkt de selectie voor volgend seizoen met de ervaren Dalian Maatsen. De 30-jarige verdediger komt over van AFC, waar hij de afgelopen zes jaar speelde. Maatsen heeft voor twee jaar getekend op de Krom, zo is donderdag bekendgemaakt.

Maatsen voetbalde in de Feyenoord-jeugd samen met Kay Blokland, een belangrijke verdedigende pion die na jaren van trouwe dienst juist stopt bij Katwijk. De Vlaardinger kwam na zijn vertrek uit Rotterdam uit voor NAC Breda, MVV en FC Den Bosch. Uiteindelijk speelde hij 87 wedstrijden in het Nederlandse betaalde voetbal.

Vervolgens had Maatsen nog een buitenlands avontuur bij Vendsyssel FF, dat uitkwam op het tweede niveau in Denemarken. Nadat zijn contract in de winter van 2018 werd ontbonden, sloot de verdediger aan bij AFC. Met de Amsterdammers werd hij in zijn eerste halfjaar direct kampioen van de Tweede Divisie.

‘Mooie beleving
Nu is Katwijk zijn vervolgstap, een transfer waarmee hij erg content is. “Ik heb de afgelopen jaren veel wedstrijden met AFC tegen VV Katwijk mogen spelen.Ik was altijd enorm onder de indruk van de entourage en de enorme betrokkenheid van de supporters van VV Katwijk”, vertelt hij op de clubsite. “Daarnaast heb ik van veel spelers, die een verleden bij clubs uit de Bollenstreek hebben, gehoord hoe mooi de beleving van het voetbal daar is. Ik heb dan ook altijd de ambitie gehad om dat nog eens van dichtbij te ervaren.”

Technisch manager Cees Bruinink spreekt ook zijn tevredenheid uit. “Dalian past precies in het profiel dat wij zochten met het naderende vertrek van Robbert Susan en Kay Blokland deze zomer. Met zijn dertig jaar voegt hij voor onze jonge selectie veel ervaring toe uit zowel het betaalde voetbal als de Tweede Divisie. Dalian is daarnaast een persoonlijkheid in het veld, en is in zijn jaren bij AFC een uitstekende speler gebleken: zowel verdedigend als aan de bal met zijn passes en dribbels. Hij heeft dus specifieke, maar ook gevarieerde kwaliteiten.

Foto: Katwijk

Beluister ook: VIDB Café #12: Kay Blokland en Cees Bruinink (Katwijk)
Check ook: Katwijk gestraft door KNVB met thuiswedstrijd zonder publiek

POPULAIRE BERICHTEN