Katwijk heeft Spakenburg verzocht het gedrag van de supporters die betrokken waren bij de vechtpartijen op de Krom te veroordelen, en de toon van een statement daarover aan te passen. De onderlinge wedstrijd werd zaterdag ontsierd door ongeregeldheden, maar in een verklaring legde Spakenburg de schuld bij Katwijk en waste het zelf grotendeels zijn handen in onschuld. ,,De beveiligingsbeelden wijzen echter anders uit. Op deze beelden is duidelijk te zien dat ook supporters van Spakenburg zich misdragen”, meldt Katwijk. 

,,We hebben een verzoek aan Spakenburg gedaan, om vergelijkbaar met vv Katwijk, het gedrag van hun supporters te veroordelen, en bij misdragingen ook stappen te ondernemen zoals wij doen”, vertelt Katwijk-voorzitter Mart Vergouwen, die met zijn club fel afstand nam van de gebeurtenissen.

,,Waar twee kijven, hebben twee schuld. Het was niet zo dat het de lieverdjes van Spakenburg tegen de boze mannen van Katwijk waren. Daarom de vraag aan Spakenburg om ook hun verantwoording te nemen.”

,,In de loop van volgende week moeten we daar een klap op geven. Niet op die mensen, maar op die besluiten.”

Spakenburg heeft in aanleg positief gereageerd op het voorstel van Katwijk. De club heeft toegezegd de camerabeelden van Katwijk te willen bekijken, en daarna eventueel de verklaring aan te passen.

,,We gaan een modus verzinnen om de camerabeelden aan Spakenburg beschikbaar te stellen. Dat we de beelden overdragen, danwel ergens samen kijken, zodat zij de kunnen zien dat de heren uit Spakenburg ook een aantal dingetjes doen die niet door de beugel komen”, aldus Vergouwen.

Besluit
Zelf heeft Katwijk aangekondigd de daders keihard te zullen straffen, en mogelijk zelfs te royeren. De camerabeelden zijn inmiddels aandachtig bekeken. ,,We gaan daar zaterdag mee verder”, vertelt Vergouwen. ,,In de loop van volgende week moeten we daar een klap op geven. Niet op die mensen, maar op die besluiten.”

Spakenburg was niet bereikbaar voor een reactie. De verklaring van Spakenburg lees je hier.

Foto: Aad de Winter


REACTIES OP DIT ARTIKEL

BEDRIJF VAN DE MAAND

Programma & Uitslagen

Di. 12 nov.
Districtsbeker
SJC2-4SVC '08
Oefenwedstrijd
Katwijk6-4FC Lisse
Warmunda 3-0Ter Leede 2
Do. 14 nov.
Oefenwedstrijd
Ter Leede2-2SJC
Za. 16 nov.
Noordwijk2-0HHC Hardenberg
FC Lisse4-2SteDoCo
Sporting Leiden3-3VVSB (zat.)
ASWH0-1Quick Boys
Warmunda4-7Hazerswoude Boys
Katwijk2-0De Treffers
Koninklijke HFC2-1Rijnsburgse Boys
VVSB0-2GOES
Districtsbeker
FC Rijnvogels4-1Roda '76
Brielle1-0Kagia
Zo. 17 nov.
ASC14.00Foreholte
Van Nispen (zon.)14.00Spaarnwoude