Katwijk heeft Spakenburg verzocht het gedrag van de supporters die betrokken waren bij de vechtpartijen op de Krom te veroordelen, en de toon van een statement daarover aan te passen. De onderlinge wedstrijd werd zaterdag ontsierd door ongeregeldheden, maar in een verklaring legde Spakenburg de schuld bij Katwijk en waste het zelf grotendeels zijn handen in onschuld. ,,De beveiligingsbeelden wijzen echter anders uit. Op deze beelden is duidelijk te zien dat ook supporters van Spakenburg zich misdragen”, meldt Katwijk. 

,,We hebben een verzoek aan Spakenburg gedaan, om vergelijkbaar met vv Katwijk, het gedrag van hun supporters te veroordelen, en bij misdragingen ook stappen te ondernemen zoals wij doen”, vertelt Katwijk-voorzitter Mart Vergouwen, die met zijn club fel afstand nam van de gebeurtenissen.

,,Waar twee kijven, hebben twee schuld. Het was niet zo dat het de lieverdjes van Spakenburg tegen de boze mannen van Katwijk waren. Daarom de vraag aan Spakenburg om ook hun verantwoording te nemen.”

,,In de loop van volgende week moeten we daar een klap op geven. Niet op die mensen, maar op die besluiten.”

Spakenburg heeft in aanleg positief gereageerd op het voorstel van Katwijk. De club heeft toegezegd de camerabeelden van Katwijk te willen bekijken, en daarna eventueel de verklaring aan te passen.

,,We gaan een modus verzinnen om de camerabeelden aan Spakenburg beschikbaar te stellen. Dat we de beelden overdragen, danwel ergens samen kijken, zodat zij de kunnen zien dat de heren uit Spakenburg ook een aantal dingetjes doen die niet door de beugel komen”, aldus Vergouwen.

Besluit
Zelf heeft Katwijk aangekondigd de daders keihard te zullen straffen, en mogelijk zelfs te royeren. De camerabeelden zijn inmiddels aandachtig bekeken. ,,We gaan daar zaterdag mee verder”, vertelt Vergouwen. ,,In de loop van volgende week moeten we daar een klap op geven. Niet op die mensen, maar op die besluiten.”

Spakenburg was niet bereikbaar voor een reactie. De verklaring van Spakenburg lees je hier.

Foto: Aad de Winter


REACTIES OP DIT ARTIKEL

Programma & Uitslagen

Di. 10 sept.
Oefenduels
Rijnsburgse Boys4-2VVSB
Noordwijk3-1SJC
Katwijk8-2DEM
Hillegom5-1Kagia
Za. 14 sept.
Noordwijk5-1ASWH
Excelsior Maassluis1-4Katwijk
Barendrecht0-2FC Lisse
Ter Leede3-2Hoek
FC 's-Gravenzande0-1FC Rijnvogels
Quick Boys 0-2Kozakken Boys
IJsselmeervogels1-1Rijnsburgse Boys
Districtsbeker
Valken' 683-3Forum Sport
VVSB (zat.)1-3Zevenhoven
Legmeervogels3-5Kagia
Van Nispen (zat.)2-3Zandvoort
Warmunda3-5KSD-Marine
Zo. 15 sept.
HBS14.00SJC
Districtsbeker
Hillegom14.00HBC
ROAC14.00Foreholte
Teylingen14.00VUC
Van Nispen (zon.)14.00REMO