Na vijf competitienederlagen op rij, waarin slechts twee keer gescoord werd, liet Katwijk afgelopen week flinke tekenen van herstel zien. De gewonnen uitwedstrijd tegen Scheveningen (0-4) maakte een einde aan de negatieve reeks en afgelopen woensdag plaatsten de Krombewoners zich ten koste van TEC (5-0) voor de tweede ronde van de KNVB Beker. Derbywinst tegen Rijnsburgse Boys moet de bevestiging worden dat Katwijk het dal definitief achter zich heeft gelaten.

“Het zelfvertrouwen is helemaal terug,” zei Des Kunst na de gewonnen bekerwedstrijd tegen TEC. “Dat heeft niet alleen maar met het spel te maken. We begrijpen elkaar steeds beter. We weten van elkaar wat we kunnen en wat we mogen verwachten.”

Trainer Anthony Correia ziet ruimte voor verbetering. “Maar de ploeg krijgt steeds meer vorm.” Daarnaast is de glimlach terug bij Katwijk. De ploeg van Correia straalt steeds meer plezier uit. “Je hebt allemaal minder zin om te voetballen als er één iemand met de pet naar gooit. Dat heb ik de groep ook voorgehouden. Als we met z’n allen gas geven, hebben we allemaal het meeste plezier.”

Lof voor Janmaat
Over het plezier van middenvelder Finn Janmaat hoeft Correia zich geen zorgen te maken. Het 20-jarige talent is misschien wel het gezicht van de ommekeer bij Katwijk. “Mooi man”, glimlachte zijn trainer. “Finn staat nu vier wedstrijden in de basis. Tegen ADO ’20 en De Treffers had hij Robbert Susan naast zich en speelde hij al best goed. Tegen Scheveningen maakte hij echt stappen.” Na het duel tegen TEC, waarin Janmaat de eerste twee treffers voor zijn rekening nam, werd hij uitgeroepen tot man van de wedstrijd. “En als Finn nog meer de schroom van zich afgooit, zit er nog veel meer rek in die jongen en gaan wij bij Katwijk nog heel veel plezier aan hem beleven.”

De Velserbroeker in Katwijkse dienst zette zijn ploeg direct na het midweekse bekerduel op scherp voor de derby tegen Rijnsburgse Boys. “Zaterdag moeten we de week goed afsluiten, zodat we met een goed gevoel het weekend in kunnen.”

Kunst ziet twee ploegen die de afgelopen weken in hetzelfde schuitje zaten. “Zij zaten er de afgelopen weken, net als wij, niet goed in. Wij hebben die negatieve spiraal om kunnen keren. Daarbij zorgt een derby altijd voor extra motivatie.” Wat Kunst betreft staat er dan ook een hele dikke punt achter de negatieve reeks. “Wij gaan vol zelfvertrouwen de derby in.”

*Later zaterdagochtend verschijnt ook nog een voorbeschouwend artikel met Rijnsburgse Boys-middenvelder Stef van Rooijen op VIDB

Tekst: Henk Kasius
Archieffoto: Orange Pictures

Lees ook: Katwijk legt ook Van der Meer en Doesburg tot medio 2026 vast
Check ook: Katwijk en Quick Boys zaterdagavond laat in de koker voor loting tweede ronde


POPULAIRE BERICHTEN