Katwijk heeft een midweeks oefenduel op bezoek bij Telstar overtuigend gewonnen. De mannen van Dick Schreuder wonnen in het Rabobank IJmond Stadion met 1-3. Daarmee kende de ploeg een uitstekende generale voor de wedstrijd van zaterdag wanneer het op bezoek gaat bij UNA.

Katwijk begon met 11 andere namen in de basis ten opzichte van afgelopen zaterdag. En de reserves lieten zich zien. Binnen het half uur stond Katwijk al op 0-2. Eerst scoorde Van Oijen uit een corner. In de 21e minuut werd het 0-2: Strojil bediende Biekman, die kort daarvoor nog gemist had alleen voor de keeper. Vlak voor rust deed de nummer 11 van de Jupiler League wat terug via Joël Donald.

Na iets minder dan een uur spelen wisselde Schreuder 10 veldspelers tegelijk en kwam de gehele basis van afgelopen zaterdag tegen VVSB binnen de lijnen. Gescoord werd er nog eenmaal. Robbert Susan benutte een penalty, gegeven na hands van een speler van Telstar. Daarmee was de 1-3 eindstand een feit.

Telstar – Katwijk 1-3 (1-2). 6. Van Oijen 0-1, 21. Biekman 0-2, 43. Donald 1-2, 74. Susan (pen) 1-3.

Katwijk: Verstraten, Strojil, Hoogkamer, De Lange, Vink, Aalders, Arnoldus, Achefay, Biekman, Van Oijen en Arikan.

Archieffoto: Aad de Winter/Bobkat.nl