Katwijk lijkt klaar voor de start van de competitie. De oranjehemden leverden in de Districtsbeker een galavoorstelling af tegen FC Chabab en bleven nipt verwijderd van de dubbele cijfers. Ter Leede en Valken ’68 wonnen ook ruim.

Katwijk – FC Chabab 9-0. Mengerink (2), Dingjan (2), Leonard (2), Spierdijk, Lettinga en Susan

Katwijk leverde een ongekende galavoorstelling af tegen zondaghoofdklasser FC Chabab. Na een kwartier was het al 3-0. Toen Chabab vervolgens met tien man verder moest, was er helemaal geen houden meer aan voor de Amsterdammers. Bij rust was het 6-0. In de tweede helft deed Katwijk het ‘rustig’ aan met nog drie treffers. Marciano Mengerink, Jesse Dingjan en Joost Leonard scoorden ieder twee keer. Katwijk versloeg eerder ook al ruim Valken ’68 met 6-0.

Ter Leede – FC Breukelen 4-1: Ammerlaan (2), Ait El Houssi en Steemers

Ter Leede won na de remise bij SJC wel zijn tweede bekerduel. FC Breukelen, dat uitkomt in de Hoofdklasse A, werd met 4-1 verslagen. Vincent Ammerlaan scoorde tweemaal in de eerste helft, maar vlak voor rust deden de bezoekers iets terug. In de tweede helft stelden Youssef Ait el Houssi en Robert Steemers de ruime zege voor Ter Leede veilig. De Sassenheimers treffen zaterdag nog De Dijk.

De Forresters – Valken ’68 1-4. Van Klaveren (3) en Boonstoppel

,,We hebben goed gespeeld, maar het had eigenlijk 1-10 of 1-12 moeten zijn”, zei Valken ’68-coach Andries Wendt. ,,De kansen waren er, zelfs voor open doel.” Rens van Klaveren wist wel driemaal het net te laten bollen. Sven Boonstoppel scoorde ook. Wendt: ,,Ik hoorde dat Chabab met 9-0 verloren heeft. Dat betekent dat wij een aantal goals voorsprong hebben en zaterdag tegen hun aan een punt genoeg hebben om door te gaan.”