Katwijker Niek-Jan van Kesteren is voorgedragen als adviseur bij de KNVB. Dat heeft de voetbalbond maandagavond bekend gemaakt. Van Kesteren zou dan met John Jaake een adviserende rol innemen ten opzichte van de Raad van Commissarissen van de KNVB.

Het advies wordt 29 november aanstaande voorgedragen tijdens de algemene vergadering betaald voetbal. Het advies is gedaan door de selectiecommissie bestaande uit Jeroen Slop (Ajax), Arie van Eijden (Almere City FC), Wim Biesterveld (FC Volendam) en Luuc Eisenga (SC Heerenveen). De tweekoppige RvC zou volgens de selectiecommissie moeten bestaan uit Simon Kelder en Erik Mulder.

De KNVB is bezig om het roer om te gooien na het mislopen van het EK van het afgelopen jaar. In september stapten de voorzitter van de RvC, Johan Lokhorst en lid van de Raad van Commissarissen Ger Vermeulen op.

Van Kesteren is momenteel Eerste Kamerlid voor het CDA. Hij was in het verleden ook voorzitter van KRV en en na de fusie van die club met MVKV ook van FC Rijnvogels.


REACTIES OP DIT ARTIKEL

Programma & Uitslagen

Di. 17 sept.
Oefenduel
Quick Boys6-2TOGB
Za. 21 sept.
Katwijk0-0Quick Boys
FC Lisse2-4VVSB
FC Rijnvogels3-1Rijsoord
HVC'101-0Valken '68
Soccer Boys1-2Kagia
VVSB (zat.)5-1Nieuwkoop
Rijnsburgse Boys1-1Jong Volendam
ONS Sneek3-3Ter Leede
Van Nispen (zat.)3-1DoCoS
SJC (zat.)2-0Warmunda
TEC1-1Noordwijk
Zo. 22 sept.
SJC3-2Quick '20
Hillegom5-1ASC
Foreholte3-2RKDEO
Altior1-3Teylingen
VSV1-1Van Nispen (zon.)