Voetbalvereniging Katwijk krijgt 800 kaartjes voor de uitwedstrijd van tegen Kozakken Boys van aanstaande zaterdag. Dat staat op de website van de koploper van de Tweede Divisie. In totaal mogen 4000 man de wedstrijd bezoeken.

,,Je wilt altijd meer. Maar gezien de maximale capaciteit van het sportpark, vind ik twintig procent van de beschikbare kaarten heel redelijk”, reageerde Katwijk-voorzitter op de verdeling. Voor eventuele teleurstelling bij de aanhang, gezien het feit dat er tegen TEC twee weken geleden al 1250 supporters meereisden, vreest Vergouwen ook niet. ,,Laat donderdagavond eerst die 800 kaarten maar snel weg zijn. Dan mogen we daarna allemaal inderdaad teleurgesteld zijn.”

Risico
Omdat het om een zogenaamde ‘risicowedstrijd’ gaat, kunnen supporters van Katwijk alleen met een combi-kaart naar Werkendam komen. Dat betekent dat de supporters in Katwijk gezamenlijk in de bus kunnen stappen richting Werkendam. De voorverkoop vindt donderdagavond tussen 19.30 en 21.15 uur plaats.

Bij de aanschaf van een kaartje zit tevens de buskaart. De bussen vertrekken komende zaterdag vanaf 13.00 uur vanaf het eigen sportpark. De fans die niet aan een kaartje kunnen komen kunnen zaterdag terecht op De Krom in de kantine te kijken. ,,Een aantal seizoenen geleden hadden we een groot scherm neergezet op het hoofdveld (Kampioenschap in 2013 red.). Nu hebben we genoeg mogelijkheden in onze nieuwe kantine, dat komt dus helemaal goed. Ruimte zat om er ook daar een groot feest van te maken”, aldus Vergouwen.

De winnaar van de clash zaterdag mag zich kronen tot kampioen van de Tweede Divisie. Ook bij een gelijkspel is Katwijk kampioen. De ploeg van Jack van den Berg staat twee punten voor op de Kozakken op de ranglijst.

Archieffoto: Aad de Winter / Bobkat.nl

Lees ook: ‘Caïro moet titelwedstrijd in goede banen leiden’


REACTIES OP DIT ARTIKEL

Programma & Uitslagen

Di. 16 apr.
Districtsbeker
FC 's-Gravenzande4-0Ter Leede 2
Za. 20 apr.
Barendrecht1-1Katwijk
FC Lisse5-0Achilles '29
SJC0-5Eemdijk
DFS Opheusden0-2Ter Leede
TAVV2-5Valken '68
CVC Reeuwijk1-4Van Nispen (zat.)
DWO3-0VVSB (zat.)
Quick Boys2-0Noordwijk
Rijnsburgse Boys3-1De Treffers
Jong Sparta2-1VVSB
Overbos2-7Kagia
TAC '906-1Foreholte
Jong FC Den Bosch2-1FC Rijnvogels
Ma. 22 apr.
Hillegom2-3sv Hoofddorp
ESTO1-1Teylingen
Warmunda3-1Madestein