Heel lang moest Vincent Tel wachten. Te lang vond hij zelf. Niet dat hij de club iets kwalijk neemt, allerminst zelfs. Er viel vv Katwijk ook niks kwalijk te nemen. Maar eindelijk kreeg hij op een zonnige zaterdag in mei, tegen De Dijk zijn minuten, terwijl hij in januari van dit kalenderjaar zijn ja-woord al had gegeven aan vv Katwijk.

Maar waar was de verdediger annex middenvelder dan in de tussentijd? Hij was ook vaker niet op het wedstrijdformulier te ontdekken dan wel. Had hij niet eerder verwacht of gehoopt dat hij z’n minuten zijn zou maken in het vlaggenschip van vv Katwijk? ,,Eigenlijk beide wel”, is Tel eerlijk.

,,Maar veel eerder kon het helaas niet. Ik moest in januari wachten op de goedkeuring van de KNVB om me te laten overschrijven van Jong NEC naar vv Katwijk. Uiteindelijk was ik net fit genoeg om te spelen en raakte ik geblesseerd. Precies op het moment dat de overschrijving rond was. Dan moet je alles weer opnieuw doen. Kwam er ook een nieuwe trainer, moest ik me weer opnieuw bewijzen. Dan gaat het er niet sneller op.”

,,De gesprekken met de leiding moet ik nog voeren. Daar ga ik nu nog niks over zeggen natuurlijk.”

Maanden verder kon hij uiteindelijk toch zijn waarde bewijzen voor de koploper van de Tweede Divisie. Hij speelde te kort om het verschil al te kunnen maken, maar het belangrijkste voor hem waren juist even die speelminuten. ,,Ik maakte gelijk een klein foutje”, was er een besmuikt lachje van zijn gezicht af te lezen.

,,Ach, misschien waren het een beetje de zenuwen. Het waren toch mijn eerste minuten in het eerste. Ik wil me graag hier kunnen ontwikkelen. Lekker minuten gaan pakken. Volgend seizoen wil ik gewoon een goed vol seizoen kunnen draaien. Daarna kijken we wel weer verder. Misschien kan ik weer een stapje hogerop maken.”

Gesprekken
Voor het überhaupt zover is moet de inwoner van Alphen aan den Rijn zijn contract op De Krom nog verlengen. ,,Dat klopt. Ik heb in januari wel een contract getekend met een optie om ‘m deze zomer te verlengen. De gesprekken met de leiding moet ik nog voeren. Daar ga ik nu nog niks over zeggen natuurlijk. Houden jullie de berichtgeving maar in de gaten”, lacht Tel.

,,Er is ontzettend veel gebeurd in vier, vijf maanden. Maar de groep heeft mij goed opgevangen in alles.”

Hij klinkt in zijn antwoorden in ieder geval positief over een contractverlenging en de club in het geheel. Tel voelt zich thuis op De Krom. ,,In januari ben ik gelijk met het team drie dagen mee geweest naar Mierlo, het trainingskamp. Dan leer je de groep gelijk goed kennen. Het is een leuk team.”

Dagelijks leven
Toch zal Tel af en toe zichzelf hebben afgevraagd waar hij in terecht was gekomen. De Katwijkers hebben een uiterst bizar half jaar achter de rug met het vertrek van trainer Dick Schreuder en het verdrietige overlijden van teammanager Sander Molenaar. ,,Er is ontzettend veel gebeurd in vier, vijf maanden. Maar de groep heeft mij goed opgevangen in alles.”

Waarom zouden we Tel dan niet nog jaren op De Krom zien? Ook al sluit hij niks uit, toch is de lokroep naar het profvoetbal nog altijd groot. Daar is de 19-jarige voetballer vrij eerlijk over. ,,Ik mis gewoon het dagelijks met voetbal bezig zijn. Ik werk bij een online sportwinkel. Ik ben wel constant met sport bezig, maar het is toch anders.”

Archieffoto: Aad de Winter

Lees ook: ‘Katwijk bevrijdt zichzelf in cruciale maand (plus video)’


REACTIES OP DIT ARTIKEL

Programma & Uitslagen

Din. 15 okt.
Oefenwedstrijden
FC Lisse 1-1Quick Boys
Don. 17 okt.
VVSB1-0RKVV DEM
Zat. 19 okt.
Docos 1-1Kagia
Van Nispen (zat.) 0-2Soccer Boys
Valken'68 5-4RCL
VVSB (zat.) 3-4 FC VVC
FC Boshuizen 1-6Warmunda
Zon. 13 okt.
SDO14.00SJC
Forholte 14.00VV Wilhelmus
Hillegom 14.00HMSH
Teylingen 14.00HVV
VVH/Velserbroek 14.00Van Nispen (zon.)