Noem het streven naar perfectie. Maar de uitspraak van Raoul Esseboom dat hij baalde van de tegengoal tegen Achilles ’29 deed de wenkbrauwen eventjes fronzen. ,,Maar hé, dat mag de pret verder niet drukken hoor.”

Het zegt misschien iets over het proces waar vv Katwijk momenteel mee bezig is in de Tweede Divisie. De machine van Dick Schreuder lijkt momenteel niet te stoppen. Zelfs Achilles, de degradant uit de Eerste Divisie, had weinig in te brengen tegen de oranjehemden. In Groesbeek eindigde het in 1-4.

,,Dick heeft een hele eigen visie en wil daar de volledige selectie voor gebruiken en in meenemen. er wordt hard getraind op een prima niveau. Ik kan ook moeilijk iets anders beweren hè? We hebben tot nu toe alles gewonnen”, lacht de verdediger in Katwijkse dienst.

,,Als we winnen gooit er altijd iemand wel een lekker nummertje doorheen en dansen we er even op los.”

Ook in de op papier topwedstrijd tegen de Groesbekers kwam Katwijk niet in gevaar. De 1-4 overwinning was volledig zelf afgedwongen, al kwam de knullige eigen openingsgoal van de thuisploeg niet bepaald verkeerd uit.

,,Een prima één-tweetje”, grapt Esseboom. En dan weer serieus: ,,Zonder geluk vaart niemand wel, toch? Maar verder hebben we het prima gedaan. Bij Achilles zijn na de degradatie wel veel belangrijke jongens vertrokken. Ze moeten het nu vooral doen met jonge spelers, die nog veel moeten leren.”


,,Onze start is in ieder geval prima. En dat is volgens mij altijd al het halve werk. Laten we in de winter kijken waar we staan en onze doelstelling eventueel bijspijkeren richting het kampioenschap. Dat is nu in oktober nog veel te vroeg. We krijgen nog zat topwedstrijden.”

In het leerproces van Katwijk is Esseboom een steeds belangrijkere rol gaan spelen. De geboren Amsterdammer maakte zaterdag zijn basisdebuut voor de tweededivisionist en luisterde die ook nog op met een goal. De van FC Volendam over gekomen verdediger heeft zich vrij rap aangepast op De Krom en is blij met zijn keuze om in het amateurvoetbal verder te gaan.

Studie
,,Ik heb in mijn leven de focus toch meer op mijn studie gelegd.. Het voetballen en studeren valt nu prima te combineren. We trainen drie, vier keer in de week. Daarnaast is het leuk in Katwijk. De sfeer is goed en de groep is volwassen.”

Dat het met de vibe in de spelersgroep wel goed zit bewees een filmpje op instagram van Mark de Loor, waar de spelers van vv Katwijk een feestje vierde in de kleedkamer. ,,Mooi hè?”, besluit Esseboom. ,,Als we winnen gooit er altijd iemand wel een lekker nummertje doorheen en dansen we er even op los.”

Zo ziet een 1️⃣-4️⃣ overwinning bij @achilles29.nl er uit in de @vvkatwijk-kleedkamer ⬆️ (🎥: via Mark de Loor)

Een bericht gedeeld door Voetbal in de Bollenstreek (@voetbal_in_de_bollenstreek) op

Achilles ’29 – vv Katwijk 1-4 (1-1) 34. Martina (eigen goal) 0-1, 35. Versteegen 1-1, 47. Esseboom 1-2, 52. Blokland 1-3, 77. Mengerink 1-4.

Katwijk: Kieboom, Hamdi, Blokland, Esseboom, Van Noord, De Lange, Susan, De Loor (81. Van Dam), Schet (66. Van den Ban), Mengerink, Plat

Archiefoto: Aad de Winter


REACTIES OP DIT ARTIKEL

BEDRIJF VAN DE MAAND

Programma & Uitslagen

Za. 14 dec.
HHC Hardenberg14.30Quick Boys
Noordwijk 14.30Jong FC Volendam
FC Lisse 14.30DVS'33
FC Rijnvogels 14.30Sportlust'46
SVC'0814.30Valken'68
Kagia14.30DSO
Te Werve 14.30Van Nispen (zat.)
FC Oegstgeest14.30VVSB (zat.)
Warmunda 14.30MMO
Spakenburg 15.00Rijnsburgse Boys
VVSB 15.30Harkemase Boys
Katwijk 15.30IJsselmeervogels
GOES18.00Ter Leede
Zo. 15 dec.
MSC14.00SJC
Concordia 14.00Hillegom
Oliveo 14.00Foreholte
Teylingen 14.00DOSR
Van Nispen (zon.) 14.00FC Aalsmeer