Na de gewonnen wedstrijd van vv Katwijk op TEC (4-0) stond Mark de Vries even alleen naar z’n mobiel te kijken. Als haast enige op De Krom had hij weinig reden tot lachen. Afgelopen donderdag hoorde hij van z’n trainer dat de keuze was gevallen op de nieuwe doelman: Ricardo Kieboom.

Begrijp het goed, Katwijk was heer en meester op De Krom. De driehoek Paul de Lange, Robbert Susan en Mark de Loor dicteerde het middenveld. De tweededivisionist zorgde binnen tien minuten voor een gelopen wedstrijd. Na goals van Marciano Mengerink en Susan leidde de ploeg razendsnel met 2-0. Uiteindelijk liep Katwijk makkelijk uit naar 4-0.

Maar het gespreksonderwerp voor en misschien ook wel tijdens de wedstrijd was vooral de keuze voor de plek onder de lat. Katwijk speelde met tien dezelfde spelers in het veld, als die er vorig jaar ook in stonden. Behalve de geblesseerde Kay Blokland moest enkel De Vries z’n plek onder de lat afstaan.

,,Die keuze maak ik niet alleen, dat is iets wat we als staf doen.”

En die was daarmee op z’n zachts gezegd, not amused. ,,Dat weet trainer Dick Schreuder ook. Dat heb ik ‘m duidelijk verteld, nadat hij z’n beslissing kenbaar had gemaakt. Dit is de eerste keer dat ik het meemaak. Ik ben niet blij.”

Glimlach
Schreuder wilde na afloop wel tekst en uitleg geven. ,,Die keuze maak ik niet alleen, dat is iets wat we als staf doen. We wilden er een nieuwe keeper bij deze zomer. En net op het moment dat ik dacht dat het er niet meer in zat, kwam Kieboom om de hoek kijken. Daarna hebben we geen moment getwijfeld om toe te happen. We zijn blij met hem.”

De van Sparta overgekomen goalie hield zich afzijdig van de keeperskwestie. ,,Ik ben een gelukkig man. De club bevalt hartstikke goed. Als ik heel eerlijk ben, had ik ook niet verwacht dat ik gelijk als eerste keeper zou starten. Ik ben hier net twee weken. Maar ja, zo is het nu gelopen. Ik ben goed opgevangen door iedereen. Ik rijd met een grote glimlach op m’n gezicht naar Katwijk toe.”

,,Dat is intern besproken. Mocht je meer willen weten, zou je bij de trainer moeten zijn.”

Z’n debuut leek na 120 seconden voetbal al redelijk in het water te vallen. Hoewel hij uit een corner van TEC een katachtige reflex toonde op een kopbal van Migiel Zeller, moest hij het antwoord schuldig blijven op de rebound van Serhat Koc.

De doelman en heel Katwijk had echter het geluk dat de grens vlagde voor buitenspel. Kieboom reageerde oprecht: ,,Dat zou ik op de beelden ook nog maar terug moeten zien.”

Intern
Over de reden waarom Kieboom de voorkeur heeft gekregen van Schreuder hield de nieuwe doelman zijn kaken juist stijf op elkaar: ,,Dat is intern besproken. Mocht je meer willen weten, zou je bij de trainer moeten zijn.”

Na de afgekeurde goal van TEC greep Katwijk de macht via Mengerink en een verzilverde penalty van aanvoerder Susan. De overigens terechte strafschop werd gegeven nadat de man van de wedstrijd, Mengerink, werd gevloerd.

De spits van Katwijk toonde het gelijk van zijn trainer, die ook voor de nieuwe Frank Tervoert (over gekomen van GVVV) had kunnen kiezen. Want ook bij de 3-0 was de Amsterdammer een hoofdrolspeler. Hij behield het overzicht bij de omschakeling en gaf Mike van den Ban een niet te missen kans. Na een half uur spelen, was daarmee de wedstrijd eigenlijk al beslecht.

De bezoekers toonden zich vooral niet scherp voor de goal. Met Koc en voetballers als Robbie Holder en Gianluca Maria beschikt de ploeg uit Tiel over aardig wat individuele kwaliteit. Spits Koc scoorde twee keer in buitenspelpositie (waarvan de eerste dus al dan niet onterecht werd afgekeurd), en kopte volledig vrij nog over de goal van Kieboom.

Tegelijkertijd leek de aanvaller meer bezig met een persoonlijk vete tussen hem en De Lange in plaats van zijn eigen prestaties op het veld.

Generale repetitie
In de tweede helft zorgde de beste man van het veld, Mengerink, voor de 4-0 eindstand. Nadat hij in het strafschopgebied werd neergehaald ging de spits zelf achter de bal staan en schoot hij de laatste treffer van de middag op het scorebord. Aan de andere kant schoot Randel Shakison nog op de lat boven Kieboom.

Tussen alle verhalen over de doelmannen door, kon Schreuder oprecht tevreden zijn met de overwinning van zijn ploeg. Geen moment kwam de driepunter in gevaar. ,,En dat terwijl onze ‘generale’ echt dramatisch was. De oefenwedstrijd tegen Huizen (2-2), was de slechtste onder mijn leiding.”

Katwijk – TEC 4-0 (3-0) 3. Mengerink 1-0, 10. Susan (pen.) 2-0, 30. Van den Ban 3-0, 51. Mengerink (pen.) 4-0

Katwijk: Kieboom, Hamdi, Van Noord, Van Dam (81. Hoxhaj), Van Weerdenburg, De Lange (67. Esseboom), Susan, De Loor (79. Berkhout), Sanchez Angulo, Mengerink, Van den Ban

Samenvatting Katwijk – TEC (Beelden vvKatwijk TV)

Interview Dick Schreuder (Omroep West)

Later in de week volgt een uitgebreider interview met doelman Mark de Vries

Foto: Orange Pictures


REACTIES OP DIT ARTIKEL

Programma & Uitslagen

Di. 10 sept.
Oefenduels
Rijnsburgse Boys4-2VVSB
Noordwijk3-1SJC
Katwijk8-2DEM
Hillegom5-1Kagia
Za. 14 sept.
Noordwijk5-1ASWH
Excelsior Maassluis1-4Katwijk
Barendrecht0-2FC Lisse
Ter Leede3-2Hoek
FC 's-Gravenzande0-1FC Rijnvogels
Quick Boys 0-2Kozakken Boys
IJsselmeervogels1-1Rijnsburgse Boys
Districtsbeker
Valken' 683-3Forum Sport
VVSB (zat.)1-3Zevenhoven
Legmeervogels3-5Kagia
Van Nispen (zat.)2-3Zandvoort
Warmunda3-5KSD-Marine
Zo. 15 sept.
HBS1-0SJC
Districtsbeker
Hillegom2-4HBC
ROAC0-0Foreholte
Teylingen0-2VUC
Van Nispen (zon.)3-1REMO