We hebben er reikhalzend naar uitgekeken. Komend weekend gaat het dan echt gebeuren; ook de rest van competities gaan weer van start. VIDB beschouwt voorafgaand aan de eerste competitieronde voor met alle trainers. In aflevering tien is het de beurt aan Kees Zethof (SJC). 

Kees, waar staat SJC volgens jou na de voorbereiding?
,,Ten opzichte van vorig jaar zijn we vooruit gegaan, vind ik. We zijn alleen nog niet compleet. We missen Bart Zonneveld bijvoorbeeld nog, omdat hij weg is voor zijn werk en Stef van der Zalm keert langzaam terug na een blessure. We missen nu ook Matthijs Guijt met een kaakbreuk. We hebben er met David Verweij en Rick van Dijk wel meer concurrentie bij gekregen. Daarin zijn we dus vooruit gegaan.”

Er is alleen geen extra spits bij gekomen, na het stoppen van Mike van Dam. Mis je die niet?
,,Iedereen wil wel een spits die er dertig per seizoen maakt, maar dan zou die niet bij SJC spelen, maar in de Hoofd- of Topklasse. Ik vind dat we met Sten Goosen een prima eigen spits in huis hebben. Vorig jaar hebben we tegen hem gezegd dat hij het tweede kampioen moest maken als spits. Dat is hem aardig gelukt. Hij wilde eigenlijk al stoppen met voetballen als hij alleen in het tweede moest spelen. Nu krijgt hij zijn kans in het eerste. Het is een rappe en sterke spits, maar qua scorend vermogen valt er nog wel iets te leren voor hem.”

Tegen Noordwijk maakten jullie een prima indruk voor de Districtsbeker. Biedt het jou hoop?
,,Ik vond ons gelijkwaardig in grote delen van de wedstrijd. Het stond pas 2-0, toen er al 80 minuten op het scorebord stond. Die laatste tien minuten mochten de jongens alles ondernemen om nog langszij te komen. Ik had er lak aan hoeveel het dan nog zou worden. Daarnaast is Noordwijk verder in de voorbereiding dan wij zijn. Als je dit dan neer kan zetten, doe je het prima. Wij zijn nog niet waar we willen zijn. Bij onze vorige wedstrijd waren we na 80 minuten op. Nu zijn de mannen fit genoeg voor de hele wedstrijd. Dat ziet er in ieder geval beter uit.”

Wat is dan de doelstelling voor het nieuwe seizoen?
,,Noem mij eens het voordeel van het formuleren van een doelstelling? Ik zie daar het nut niet van in. Ik vergelijk het wel eens met dat je een jong ventje in een auto laat rijden en tegen hem zegt: ‘rijd jij nu maar naar Rome.’ Dan komt die daar toch niet? Als je hem eerst leert hoe hij een auto moet besturen, dan heb je toch veel meer kans dat hij Rome haalt?”

Wil je dan wel een kampioen of degradanten benoemen in de Eerste Klasse?
,,Ook daar kan ik geen oordeel over vellen. We zitten in een andere klasse dan vorig seizoen. Ik ken de ploegen daar niet goed genoeg voor. Ik denk alleen dat VOC een goede kans maakt op het kampioenschap.”

Waar eindigt SJC dan?
,,We moeten het beter doen dan vorig jaar. Toen werden we vijfde. Je begrijpt dus waar ik heen wil. We moeten ergens bovenin eindigen.”

Tekst: Frank Venema

Foto: Johanna Wever


REACTIES OP DIT ARTIKEL

Programma & Uitslagen

Din. 15 okt.
Oefenwedstrijden
FC Lisse 1-1Quick Boys
Don. 17 okt.
VVSB1-0RKVV DEM
Zat. 19 okt.
Docos 14.30Kagia
Van Nispen (zat.) 14.30Soccer Boys
Valken'68 14.30RCL
VVSB (zat.) 14.30 FC VVC
FC Boshuizen 14.30Warmunda
Zon. 13 okt.
SDO14.00SJC
Forholte 14.00VV Wilhelmus
Hillegom 14.00HMSH
Teylingen 14.00HVV
VVH/Velserbroek 14.00Van Nispen (zon.)